Aanmelden 12 en 14 maart

Britt en Jade (vmbo-basis)

Britt: ‘Ik heb voor Durendael gekozen, omdat ik van anderen hoorde dat je hier veel meer praktijk krijgt dan op andere scholen. In groep 7 en 8 heb ik de open dag bezocht, daar kreeg ik de indruk van een hele gezellige school.’ Jade: ‘Durendael is voor mij dichtbij en bijna de hele klas ging hier naar toe. Ik kende dus al veel mensen op mijn nieuwe school.’

Lees hier het hele interview

Bram en Gioya (vmbo-kader)

Bram: ‘Ik heb een oudere zus op Durendael, dus ik wist al heel veel van de school voor ik hier kwam. Omdat ik in Oisterwijk woon, kende ik ook al veel leerlingen die hier op school zitten.
Gioya: ‘Voor mij is dat anders, want ik woon in Tilburg. Ik fiets er ongeveer een half uurtje op. Durendael was niet mijn eerste keuze, maar toen ik op advies van mijn moeder de open dag en een meeloopdag heb bezocht, was ik om.’

Lees hier het hele interview

Luuk en DJ (havo)

Luuk: Ik heb op heel veel scholen gekeken, maar Durendael sprong er voor mij echt uit. Het gebouw is heel leuk ingericht met veel kleur, je voelt je er echt welkom.
DJ: Ik heb hier al een zus op school. Zij heeft mij heel enthousiast gemaakt voor Durendael. Het is een goede en fijne school en docenten behandelen iedereen gelijk. Dat vind ik heel belangrijk.

Lees hier het hele interview

Rick, Thijs en Thomas (vwo)

Rick: Ik vond het heel fijn dat je op de middelbare school steeds even kunt lopen tussen de lessen, omdat je voor elke les naar een ander lokaal moet. Thijs: ‘Ik moest wel even wennen aan al die grote jongens die hier rondlopen. Je moet je gelijk volwassener gedragen. Op de basisschool was ik de oudste en nu opeens de jongste.

Lees hier het hele interview

Faye en Renée (tto)

Faye: ‘Ik vind het fijn om op een grote school te zitten. Er is hier een flinke aula en een ruim schoolplein. Dan heb je tenminste de ruimte en loop je niet zo in het oog.
Renee: ‘Er zitten hier veel leerlingen op school, maar je raakt het snel gewend. De drukte maakt mij niet uit. Wij lopen vaak via de zijtrappen, daar is het minder druk dan in het trappenhuis van de centrale hal.’

Lees hier het hele interview