Vmbo-kader

Silvy en Sjenna

Silvy: Ik kom uit Helvoirt en kende Durendael al via familie van mij. Elke ochtend fiets ik met een hele groep vriendinnen richting Oisterwijk. Dat is best gezellig.
 
Sjenna: Ik woon in Haaren. Durendael is voor mij de dichtstbijzijnde  school, maar ik kende hier nog niemand. Daarom ben ik naar de open dag geweest en ik heb een snuffeldag gevolgd. Ik heb ook op andere scholen gekeken. Hier viel mij vooral de sfeer op. Je ziet hier allerlei soorten kinderen en je hoeft niet een bepaald soort schoenen of merk tas te hebben om erbij te horen.

Silvy: Engels is mijn lievelingsvak. En het is ook leuk dat ik dit vak van mijn mentor krijg. Ik houd van reizen. Vroeger kwam ik vaak met mijn vader in Engeland.

Sjenna: Ik vind het mentoruur heel fijn. Dat hebben we twee uur in de week. Dan is er gelegenheid voor persoonlijk contact met je mentor als er iets is dat je niet met de hele klas wilt bespreken. En als er wat speelt in de klas, bespreekt de mentor dat met ons en lossen we het meteen op.   

Silvy: In het mentoruur leren we ook plannen en met een agenda werken. Nu hebben we nog niet zoveel huiswerk. Ik ben er thuis ongeveer een half uurtje per dag mee bezig. De rest doen we in de klas. En aan het eind van het jaar is er een mentoractiviteit, dan gaan we met de hele klas iets leuks doen.

Sjenna: Op Durendael hebben we een activiteitencommissie (BLACK) die allerlei dingen organiseert. Ik vond bijvoorbeeld de Kerstactie heel leuk. Dat is echt een traditie hier. Dan doet iedereen een bepaalde activiteit om geld op te halen voor een goed doel. Ik heb gekozen voor schaatsen.

Silvy: Ik zou iedereen aanraden om naar de open dag te komen en jezelf af te vragen: Zie ik mezelf hier rondlopen? Zijn de docenten aardig? En praat ook met leerlingen!

Sjenna: In het begin is het best wel vreemd om hier rond te lopen tussen al die ouderejaars. Maar het went vanzelf. Iedereen hoort erbij en voor je het weet ben je zelf ook een echte Durendaeler!