Meldingen i.v.m. corona

Om ervoor te zorgen dat meldingen op de juiste manier bij ons binnen komen, willen wij u vragen om altijd de volgende stappen te volgen:

Reguliere ziekmelding

Reguliere ziekmeldingen geeft u bij voorkeur digitaal door via Magister. Dit kan via de website van 2College of via de Magister-app. Het doorgeven van ziekmeldingen kan vanzelfsprekend alleen met uw ouderaccount.

 • Als u inlogt via de website, kies in de linker menubalk voor ‘Afwezigheid’ en vervolgens rechtsboven op ‘Melden’. Selecteer de datum en voer een opmerking of toelichting in. Klik daarna rechtsboven op ‘Versturen’ en geef ‘Akkoord’. 
 • Als u inlogt via de app, kies dan linksboven in het menu ‘Afwezigheid’. Kies rechts onderin het scherm ‘Melden’ en selecteer ‘vandaag’ of ‘morgen’. Voer een opmerking of toelichting in. Klik daarna rechtsboven op ‘Melden’. 

Ga direct naar ziek melden via Magister

  Let op!

  • Ziek melden in Magister kan alleen voor de huidige dag en/of de volgende dag. Blijft uw kind langer ziek, dan herhaalt u de procedure van ziek melden.
  • Ziek melden op vrijdag kan alleen voor vrijdag en niet alvast voor maandag. Ziek melden op zaterdag is niet mogelijk. Als u uw kind op zondag ziek meldt, dan kan dit alleen voor maandag.
  • De ziekmelding wordt alléén geregistreerd op ingeroosterde lesuren, dus niet op uren waarop een andere activiteit gepland is. Als er geen roosteruren zijn of alleen een geplande activiteit, dan krijgt u hiervan een melding. U kunt uw kind dan niet via Magister ziek melden. De ziekmelding moet dan telefonisch worden doorgegeven. 
  • Als uw kind langdurig ziek is, dan vragen we u contact op te nemen met de leerlingcoördinator van uw kind.

  Telefonisch ziek melden

  Indien u uw kind telefonisch wilt ziekmelden, vragen wij u dit vóór 8:30 uur te doen.
  De school is vanaf 8:00 uur bereikbaar op telefoonnummer: 088-02 32 600.

  Kort verlof

  (bijvoorbeeld bezoek huisarts, fysiotherapeut, orthodontist of tandarts).

  Een aanvraag voor kort verlof kunt u alleen digitaal doorgeven. Dit kan via de website van 2College Durendael, door middel van het digitaal formulier: ‘Absentieformulier kort verlof 2College Durendael’. U bent verplicht om alle onderdelen van het formulier in te vullen. Nadat u het digitaal formulier hebt verstuurd, krijgt u een bevestigingsmail.

  Graag vernemen wij het kort verlof van tevoren, waarbij het voor zich spreekt dat dergelijke bezoeken zoveel mogelijk buiten lestijd worden gepland.
      
  Absentieformulier kort verlof 2College Durendael 
   

   Bezoek Open Dagen

   Voor het aanvragen van verlof voor het bezoeken van Open Dagen, kunt u een verzoek indienen bij de leerlingcoördinator van uw kind.

   Buitengewoon verlof

   U kunt hierover informatie vinden in onze schoolgids. Dit verlof vraagt u aan via de leerlingcoördinator.