Welkom op Durendael!

Alles onder één dak

2College Durendael is een brede school voor vmbo, havo en vwo (ook tweetalig). Of je nu een echte aanpakker, een slimme doener of een kritische onderzoeker bent, Durendael biedt voor elk wat wils. Wij hebben alle niveaus onder een dak. Dat heeft als groot voordeel dat je gewoon op Durendael kunt blijven als je doorstroomt naar een ander niveau. Ook al zijn we een grote school, je hoeft je zeker niet verloren te voelen. Door ons goede netwerk voor zorg en begeleiding, zul jij je al gauw thuisvoelen.

Homogene brugklassen en een dakpanklas

Wij werken vooral met homogene brugklassen (hetzelfde niveau). Daarbij nemen we het advies over van de basisschool. In het geval van een dubbel advies kijken we samen welk niveau het beste aansluit. Er is een uitzondering: de dakpanklas vmbo-t/havo. In deze gemengde brugklas heb je een jaar de tijd om te ontdekken of je verder gaat op het vmbo of de havo. Daarnaast zijn er op Durendael voor alle leerlingen doorstroommogelijkheden, zowel binnen het vmbo, als van vmbo naar havo en van havo naar vwo (opstromen). Kun je meer, dan bieden we je extra stof en toetsen aan om de overstap naar een ander niveau zo makkelijk mogelijk te maken. We gaan altijd met je in gesprek en proberen maatwerk te leveren.

Wereldburgers

Op Durendael bereiden we je voor op een vervolgstudie in het mbo, hbo of op de universiteit en op jouw rol in de maatschappij. Durendaelers zijn wereldburgers. We bieden je volop kansen je talenten te ontwikkelen. Lef tonen en initiatief nemen zien wij als een positieve eigenschap. Net als het goed kunnen omgaan met teleurstellingen en doorzettingsvermogen. Wij helpen jou om al deze vaardigheden te ontwikkelen en in goede banen te leiden.  

ePortfolio: jouw ontwikkeling in beeld

Op Durendael werken we met een ePortfolio. Dat is een digitaal document waarin je online je persoonlijke ontwikkeling bijhoudt. Welke vaardigheden beheers je al, aan welke moet je nog werken? Je scoort jezelf op een aantal onderdelen en verzamelt hiervoor bewijzen. Het portfolio blijft van jouzelf, ook als je van school af gaat. Handig bij je aanmelding voor een vervolgstudie of bij sollicitaties!  

Werken op de laptop 

Bij veel lessen maken we gebruik van digitale methoden. Daarom vragen we jou een laptop mee naar school te brengen. Je kunt dan heel makkelijk op je eigen tempo en niveau de stof verwerken. De docent begeleidt je daarbij. Bovendien hoef je niet zoveel (werk-)boeken mee te sjouwen. Hoe je moet omgaan met je laptop, leer je bij het vak ‘digitaal burgerschap’. 

Voorproefje? 

Wil je meer weten over Durendael, kom dan sfeer proeven op onze school. Dat kan tijdens onze belevinsgmiddagen. Let op: Voor deze belevingsmiddagen dien je je aan te melden via de website!