Laptops

Om beter aan te sluiten bij de leerbehoefte van uw kind, maken wij stapsgewijs de overstap naar digitaal onderwijs. Daarom vragen wij alle nieuwe brugklasleerlingen een laptop mee naar school te brengen. 

Ouders zijn vrij in hun keuze voor de aanschaf van een laptop. Wij adviseren hierbij wel te letten op het volgende:

  • Windows 11 besturingssysteem
  • Niet groter dan 15” beeldscherm diagonaal (11” tot 13” is ideaal)
  • Accuduur bij normaal gebruik ongeveer 8 uur (lesdag)
  • 5 GHz wifi

The Rent Company

Ouders van 2College kunnen gebruik maken van het speciale aanbod voor koop of huur van een laptop  bij The Rent Company. Tijdens normale schoolweken is elke maandag-, woensdag- en donderdagmiddag (vanaf 14:00 uur) een medewerker van The Rent Company op school aanwezig.

ePortfolio: Simulise

Op Durendael werken we met een ePortfolio: Simulise. Dat is een digitaal platform waarin een leerling online zijn persoonlijke ontwikkeling bijhoudt. Daarvoor verzamelt hij zelf bewijzen. Op deze manier ontstaat een goed inzicht in welke vaardigheden hij al beheerst en welke nog extra aandacht behoeven. Het portfolio blijft eigendom van de leerling ook als hij de school verlaat.

Meer informatie

Voor vragen over het gebruik van laptops in het onderwijs kunt u terecht bij Frans Houter, coördinator ict. Technische vragen over de laptops van The Rent Company kunt u aan het bedrijf zelf stellen.