Vwo

Lotte, Guus en Puck

Guus: Durendael is dichtbij en er is een fijne sfeer. Ik heb in groep 8 ook meegedaan aan de Masterclass Engels, maar heb toch gekozen voor regulier vwo (vwo-tio).

Lotte: Ik wist niet precies wat ik moest verwachten. Ik ben ook op een andere school gaan kijken, maar vond de sfeer en de ligging van het gebouw daar minder. Hier ziet het er allemaal fris uit, met veel kleuren en zo.

Puck: Ik heb hier veel familie op school dus voor mij was het meteen duidelijk dat ik naar Durendael zou gaan. Ik heb ook de Masterclass Engels gevolgd en meegedaan aan de snuffellessen van het vwo. Dat sprak me toen meer aan.

Guus: Het is niet zo moeilijk. Ik besteed maximaal een half uur per dag aan mijn huiswerk. Behalve als we toetsen hebben natuurlijk. Maar als je gewoon oplet in de les en je huiswerk bijhoudt, valt het heel erg mee.

Puck: Ik vind  het ook meevallen. Je wordt hier goed begeleid en het huiswerk wordt echt opgebouwd. Het is niet zo dat je meteen in het diepe wordt gegooid  Bovendien bespreekt je mentor regelmatig met je hoe het gaat. En hij of zij kan je ook tips geven over hoe je het beste kunt leren.

Guus: Een keer per week hebben we het vak acv, dat staat voor academische vaardigheden. Je leert dan denken op wetenschappelijk niveau. Je doet ook zelf onderzoek. Een  keer moeten we bacteriën kweken. De meetgegevens verwerk je dan in een verslag en daarmee kun je weer berekeningen maken en voorspellingen  doen. Maar bij andere onderwerpen doen we bijvoorbeeld ook onderzoek op basis van enquêtes en interviews.