Volop aandacht voor LOB op Durendael

Loopbaanontwikkeling en -begeleiding

Na de creatieve aftrap van het LOB-programma voor de bovenbouw door Golden Cage, was het deze week tijd voor een heleboel praktische activiteiten.Zo waren er de mbo-infoavonden voor vmbo 3 en 4, de banenmarkt 'Arbeidsmarkt dichtbij' voor vmbo 3 g/t en havo-4 en TTT (Toekomstig Techniek Talent)  voor vmbo-2 en havo-3. Een gevarieerd aanbod dus, waar leerlingen hun voordeel mee konden doen.    

Bekijk hier een impressie van de banenmarkt (met dank aan Oisterwijk in Beeld)

'Van goed kunnen netwerken heb je je hele leven plezier'

Marjolein van Gorp, decaan havo/vwo: 'Alle activiteiten staan in het teken van loopbaanontwikkeling en -begeleiding. Leerlingen onderzoeken wat ze interessant vinden en waar hun passie ligt. Wij helpen ze daarbij door ze in contact te brengen met toekomstige werkgevers en vervolopleidingen. De banenmarkt is een mooie activiteit waar leerlingen leren netwerken. Dat is een belangrijke vaardgheid waar ze hun hele leven plezier van hebben.'

Techniek is nu een sterk groeiende sector

Addie Hermans, decaan vmbo: 'Tijdens de regionale voorlichtinsgavonden hebben honderden leerlingen en hun ouders informatie gekregen over heel veel verschillende mbo-opleidingen. Het is belangrijk dat leerlingen weten wat de mogelijkheden zijn in de regio. De banenmarkt was daar een mooie aanvulling op. Techniek is nu een sterk groeiende sector. Daarom was er speciale aandacht voor Toekomstig Talent (TTT), georganiseerd door Ontdekstation 013 bij het Willem II stadion.