Tto: 100% geslaagd!

Alle tto-leerlingen uit de eindexamenklassen zijn geslaagd voor hun IB-examen! Het gaat om 21 vwo-leerlingen, waarvan er zes examen deden in Language and Literature A Higher Level en 15 in Language and Literature A standard level. 14 Havo-leerlingen slaagden voor Language B Higher Level.*

Het IB-examen is een verplicht onderdeel van het senior tto-programma**. Tto-leerlingen hebben een grote voorsrpong bij een universitaire of hbo-vervolgstudie. Door hun taalniveau kunnen zij feilloos de overtap maken naar een Engelstalige opleiding. Daarnaast beschikken zij door het tto-programma ook over goed ontwikkelde (academische) vaardigheden die nodig zijn om zelfstandig te leren en werken.

Het IB-certificaat is een internationaal erkend certificaat dat leerlingen kunnen gebruiken als extra toelatingsbewijs op vele (internationale-) studies. Het senior certificaat dient als bewijs dat leerlingen een extra curriculair programma in het Engels hebben gevolgd (vergelijkbaar met een plusdocument). Hierop staat vermeld welke vakken leerlingen in het Engels hebben gevolgd en welke activiteiten ze hebben gedaan om hun blik op de wereld te verbreden wat weer positief is voor de persoonlijke ontwikkeling van leerlingen. Het is een mooi document dat ingezet kan worden op de vervolgstudie om persoonsontwikkeling aan te tonen.

VAN HARTE GEFELICITEERD ALLEMAAL!

*Language A is het hoogst haalbare niveau qua Engels vergelijkbaar met het C2 (native speaker) niveau. Language B is vergelijkbaar met het C1 niveau (near-native speaker niveau).

**Durendael is erkend senior-tto school