School kiezen? Check Durendael!

Groep 7/8

!! UPDATE 4-2:
Helaas kunnen in verband met het aanscherpen van de coronamaatregelen de belevingsmiddagen van 10, 11 en 12 februari op Durendael geen doorgang vinden. Betrokkenen worden hierover per brief geïnformeerd. Houdt onze nieuwspagina in de gaten!

Helaas ging de Open Dag dit jaar niet door. Maar gelukkig hebben we nog voldoende mogelijkheden voor de oudste leerlingen van de basisschool (en hun ouders) om sfeer te proeven op Durendael. Zo kunnen ouders zich samen met hun kind inschrijven voor verschillende webinars. Check ook de voorlichtingsfilmpjes op de website met een digitale tour door ons gebouw!.

Belevingsmiddagen

Op 10, 11 en 12 februari organiseren we belevingsmiddagen op 2College Durendael. De belevingsmiddagen zijn alléén bedoeld voor de leerlingen van groep 8 (zonder ouders) en vervangen de snuffelmiddagen. Tijdens een belevingsmiddag krijgen leerlingen in tijdvakken een rondleiding door de school en beleven zij in een uur tijd de highlights van Durendael. Uiteraard nemen we hierbij alle voorzorgsmaatregelen in acht. Onze begeleiders zien toe op de veiligheid binnen de school. 

Webinars

In de periode van 1 tot en met 11 februari zijn er verschillende webinars. Ouders en leerlingen kunnen dan live chatten en praten met medewerkers van Durendael. Er zijn onder meer webinars met algemene informatie over leerjaar 1, specifieke informatie per afdeling (vmbo-basis, vmbo-kader, vmbo-g/t, havo, vwo en  tto), de gemengde brugklas vmbo-t/havo, ondersteuning en begeleiding op Durendael en werken op de laptop. Ook is het mogelijk om met leerlingen uit leerjaar 1 in gesprek te gaan. 

Online voorlichting

Op de website staan voorlichtingsfilmpjes )totaal 7) over de verschillende afdelingen op Durendael. Docenten, leerlingen en ouders vertellen over hun ervaringen met ons onderwijs en allerlei andere zaken die met school te maken hebben. Voor aanvullende vragen is een speciaal telefoonnummer (06-38867388) geopend  voor ouders en leerlingen van groep 7 en 8. Zij kunnen via dit nummer contact opnemen met de coördinatoren van leerjaar 1. Uiteraard mogen vragen ook gesteld worden tijdens de webinars.

Voorproefje: digitale tour 

Het is ook mogelijk om Durendael alvast vanbinnen te bekijken. Op ons YouTube-kanaal vind je de video van de Durendael Tour en meer interessante filmpjes over ons onderwijs en de activiteiten op onze school.

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie over de belevingsmiddagen en de webinars en het aanmelden hiervoor, kijk op de website of op onze Open Dag App. Download 'm gratis en bekijk alle filmpjes op je telefoon.