Proeven van de middelbare school met Hands On!

Sinds dit jaar kunnen ook leerlingen met een basis/kader advies gebruik maken van de verrijkingslessen op Durendael. Speciaal voor deze groep 8 leerlingen is er Hands On. 

Verrijkingslessen basis/kader

Hands On is een initiatief van 2College Durendael om leerlingen van de basisschool met een vmbo-basis of vmbo-kader advies alvast te laten proeven van de middelbare school. De leerlingen komen vier keer op woensdagochtend van half negen tot tien uur op school om een activiteit te doen. De leerlingen mogen daarbij kiezen voor koken of techniek. 

Een kijkje in de keuken

Docente Annely Schuurmans zwaait samen met Lobke Bakx de scepter in de keuken. “Ze maken bij ons kennis met de keukenlessen van Durendael. Zo hebben we al verschillende soorten koekjes gebakken en op de foto zie je dat ze cupcakes aan het maken zijn. Vervolgens mogen ze die samen opeten. Het grappige is dat ze iedere week vragen of ze dat in de aula mogen doen. Blijkbaar vinden ze het heel leuk om tussen de leerlingen van Durendael te zitten en zo al de sfeer te proeven.”

Kennismaken met techniek

Docent techniek Steven Bruyninckx vindt dat je techniek moet ervaren. “Techniek is heel divers, maar het is vooral dingen doen. Ik zet ze daarom aan de slag met robotica en programmeren. Met het programma Build Your Own Robot (BYOR) kunnen de leerlingen zelf bewegende constructies met karton maken, zoals bijvoorbeeld een muizenval of een knikkerbaan. Of ze kunnen ze oefenen met propgrammeren met behulp van een procesbord en microbit. En natuurlijk mogen ze even een ritje maken op de elektrische minibike.” 

Aanmelding via de basisschool

De aanmelding voor Hands On loopt via de basisscholen in Oisterwijk en Moergestel. Het volgende blok start in juni.