Presentatie goede doelen kerstactie 2023

Op donderdag 2 november vond in de aula van Durendael de presentatie van de twee goede doelen van de kerstactie plaats. Dit jaar halen de leerlingen geld op voor Stichting Opkikker en Stichting Veer(le)kracht. Beide doelen zijn door de leerlingen zelf gekozen.

Waar gaat het geld van de kerstactie naartoe?

Stichting Opkikker organiseert dagen van ontspanning voor gezinnen met een langdurig ziek kind. Stichting Veerlekracht is opgericht door Veerle, een meisje van 12 jaar uit Berkel-Enschot dat begin dit jaar overleed aan de gevolgen van een hersentumor. Met het geld dat de leerlingen ophalen hoopt Stichting Opkikker heel veel gezinnen die te maken hebben met een ernstige ziekte een zorgeloze tijd te kunnen geven. Stichting Veerlekracht doneert het geld voor onderzoek naar hersenkanker door het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht.   

Sponsoren voor deelname aan actviteiten

Vanaf 8 november kunnen alle leerlingen zich inschrijven voor deelname aan diverse activiteiten. Hiervoor kunt u hen sponsoren. De opbrengst van de kerstactie gaat naar beide goede doelen. In december kunt u de leerlingen met een sponsorkaart aan uw deur verwachten.

Organisatie door BLACK

De organisatie van de kerstactie is in handen van de Buiten Les Activiteiten Commissie (BLACK). In het voorjaar volgen meer acties waarmee geld opgehaald wordt voor de goede doelen. Eind december maakt BLACK de tussenstand bekend na een spetterende kerstshow voor en door de leerlingen van Durendael.

Blijf ons volgen op Facebook en Instagram en check regelmatig onze website: www.2college.nl/durendael