Pimp je terras met een bijentuintje!

Steun de Kerstactie van Durendael en help de natuur: 

Op donderdag 10 en vrijdag 11 december kunt u op 2College Durendael een terrastegel (40 x 60) inruilen voor een minituintje met bloeiende vetplantjes (sedum) voor de bodemprijs van 5 euro. Dit bedrag komt geheel ten goede aan de Kerstactie van Durendael. 

Oisterwijk groen

De Kerstactie is een jaarlijkse traditie op Durendael waarbij leerlingen geld ophalen voor twee zelfgekozen goede doelen. Met de aanschaf van een bijentuintje steunt u Vereniging Kinderen en Kanker (VOKK) en Stichting You and me for Gambia. En u helpt de natuur een handje. Door volledige betegeling van tuinen en terrassen kan het regenwater minder goed de grond inzakken, waardoor verdroging op de loer ligt. Bovendien dragen de bloeiende sedumplantjes bij aan een betere bijenstand, waarmee u het groen in Oisterwijk een extra impuls geeft.

Alle beetjes helpen

De verkoop van de bijentuintjes* is een gezamenlijk initiatief van de Koploperstafel Oisterwijk en 2College Durendael om duurzaamheid in de regio te stimuleren. Het bijentuintje van 40 bij 60 cm past precies in de plaats van één betontegel, en alle beetjes helpen natuurlijk. Dus pak uw schop en breng één tegel naar Durendael. U krijgt er een prachtig tuintje voor terug en helpt twee fantastische goede doelen om de wereld weer een beetje beter te maken. Als dat geen mooie Kerstgedachte is?

* De actie bijentuintjes is ontwikkeld door Bijenhoudersvereniging St. Ambrosius uit Haaren en mede mogelijk gemaakt door Groen voor Grijs Oisterwijk en het Prins Bernhard Water Natuurfonds wat door 2College Durendael is omarmd.

Tuintjes ophalen 

Uiteraard organiseren wij deze actie geheel coronaproof.
Tegels inleveren kan op donderdag 10  december tussen 14.30 uur en 16.00 uur en vrijdag 11 december tussen 12.30 uur tot 14.00 uur aan de kraam voor de school. U ontvangt direct uw bijentuintje. Graag contant betalen (5 euro).
Max 1 tegel (40 x 60) per adres. * Of 4 kleinere stoeptegels  
 

Reserveren

De voorraad is beperkt. Om niemand teleur te hoeven stellen, vragen wij u om uw tuintje online te reserveren, Dit kan via dit aanvraagformulier. Wij danken u bij voorbaat voor uw medewerking aan onze Kerstactie en wensen u veel plezier van uw bijentuintje.