Opleidingenmarkt druk bezocht

Donderdagavond 29 november vond voor de laatste keer de opleidingenmarkt plaats op 2College Durendael. De opleidingenmarkt wordt georganiseerd door de decanen om de derdejaarsleerlingen van Durendael en de Ruivenmavo te informeren over mogelijke vervolgopleidingen en beroepen.

Aansluiten bij beroepsbeeld

Marjolein van Gorp, decaan havo en vwo: ‘Wij organiseren de opleidingenmarkt om leerlingen te helpen bij hun profielkeuzeproces. Door deze laagdrempelige opzet komen ze makkelijk in gesprek met studenten en beroepsbeoefenaars. Het is belangrijk dat leerlingen de juiste keuze maken, dat ze een profiel kiezen dat aansluit bij hun interesse, maar ook bij het beroepsbeeld dat ze hebben.’ Jammer dat dit de laatste keer is dat we het hier konden organiseren. We merken echter dat leerlingen steeds gerichter zelf naar open dagen en beurzen gaan. Dat is op zich natuurlijk een goede zaak.’

Begeleiding tijdens profielkeuzeproces

Na de opleidingenmarkt gaan de leerlingen vier weken lang met hun mentor in de klas aan de slag met hun profielkeuze. Ze gaan onderzoeken welk profiel past bij de opleidingen waar ze gekeken hebben en welke vakken daarbij verplicht zijn. Daarbij krijgen ze informatie en hulp van de decaan. Tot slot maken ze een test waaruit een voorlopige profielkeuze komt. In april kiezen de leerlingen hun definitieve profiel.