Levensecht onderwijs: in gesprek met de Raad

Op woensdag 28 juni kregen de basis- en kader-leerlingen uit leerjaar 3 tijdens de les maatschappijleer hoog bezoek op Durendael. Burgemeester Janssen en vijf raadsleden waren te gast om met onze leerlingen te praten over actuele maatschappelijke thema's in Oisterwijk. 

Armoede, airco en een autovrij centrum

Samen met hun docenten meneer Broekhoven en mevrouw De Boer bereidden de leerlingen vijf prikkeldende stellingen voor over zaken die zij belangrijk vinden in Oisterwijk. Ook werd er door de leerlingen in de lessen maatschappijleer flink geoefend met voor- en tegenargumenten. Onderwerpen van gesprek waren bijvoorbeeld: armoede in de gemeente Oisterwijk, een autovrij centrum en airco in openbare gebouwen. 

Een aantrekkelijk Oisterwijk voor jongeren

'Heel mooi om te zien hoe onze leerlingen goed beslagen ten ijs kwamen tijdens de gesprekken. Ze hadden goed nagedacht over de toekomst van Oisterwijk en wat er in hun ogen mag veranderen. Ik ben echt trots op hen' reageert Mitchell Broekhoven "De leerlingen waren zelfs zo enthousiast dat ze tijd tekort hadden. Ik denk dat ze de gemeente voldoende stof tot nadenken hebben gegeven om Oisterwijk ook voor jongeren aantrekkelijk te houden."