Levensecht leren: Practice what you teach!

Op 2College Durendael zijn we fan van levensecht leren. Regelmatig nodigen we interessante gastsprekers uit op school. Anderzijds trekken we er zelf graag op uit met onze leerlingen. Hoe leuk is het om hen te inspireren met je eigen werk?

Docenten exposeren

Wij zijn dan ook bijzonder trots op twee van onze parels die excelleren op het gebied van kunst.  Docenten en beeldend kunstenaars Ruud Pluijms en Miriam Groenen-Ruis exposeren van 16 tot en met 24 maart in galerie De Verdieping in Moergestel. Ruud won vorig jaar de publieksprijs met de expositie 'Onderweg'. Dit jaar vroeg hij collega Miriam (MadameRuiz) om aan te sluiten bij de nieuwe exposite ‘Verder Onderweg’.

Beeldende kunst

Ruud maakt figuratieve beelden van allerlei materialen. Hout, klei, brons of tin, hij is van vele markten thuis. Als hij het maar met zijn handen kan vormen. Miriam is gespecialiseerd in het maken van inktportretten. Al eerder was haar werk te zien in het blad  VT wonen. Ook deed ze als kunstenares mee aan het programma ‘Weer verliefd op je huis’.

Bezoek met leerlingen  aan de galerie

Op dinsdag 19 maart bezoekt Miriam met haar leerlingen Beeldende Vorming uit  vwo-4, -5 en -6 de expositie in Moergestel. Zij wil graag laten zien wat het beroep van beeldend kunstenaar je kan brengen en hoopt haar leerlingen te inspireren om door te gaan in de kunst.

Wil jij je ook laten inspireren? De galerie is geopend op zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Adres: Sint Jansplein 5, 5066 AR Moergestel.

Meer info

https://www.galeriedeverdieping.com/event-details/verder-onderweg
https://madameruiz.nl/