Leerlingen organiseren eigen verkiezingen

Durendael neemt deel aan de landelijke scholierenverkiezingen van Pro Demos. Onze leerlingen van het leerwerktraject op het vmbo richtten hun eigen coronaproof stembureaus in op school. Ook zorgden zij voor stempassen en stembiljetten.

Naar de stembus

De stembureaus op Durendael zijn geopend op donderdag 11 maart en vrijdag 12 maart tussen 10:00 tot 15:00 uur in de aula. In totaal gaan 1400 leerlingen naar de stembus. De leerlingen ontvangen bij aankomst in het stemlokaal een stembiljet waarmee een stem kan worden uitgebracht. Een stembureau, bestaande uit 3 leerlingen en 1 docent, ziet toe op het eerlijke verloop van de verkiezingen. Elke leerling krijgt één stembiljet uitgereikt.

In gesprek met politici

Op vrijdag 12 maart gaan de leerlingen van Durendael in gesprek met politici. Er zijn dan meet & greets met onder andere Ruben Brekelmans van de VVD. De leerlingen krijgen tijdens de lessen maatschappijleer de kans om de politici het hemd van het lijf te vragen. Wat hebben de partijen bijvoorbeeld in petto voor de jongeren in Nederland?

Uitslag

De uitslag van de schaduwverkiezingen op Durendael maken wij bekend op maandag 15 maart. Dinsdag 16 maart zal de landelijke uitslag te zien op www.scholierenverkiezingen.nl.