Golden Cage: Lifegoals!

Dinsdag 27 september was de aftrap voor loopbaanoriëntatie in de bovenbouw. ‘Nu het open dagenseizoen weer geopend is, vonden wij dit een goed moment om leerlingen bewust te maken van de keuzes die hen in de bovenbouw te wachten staan. Daarbij is het allereerst belangrijk dat zij zichzelf goed kennen. Met het interactieve programma van Golden Cage willen we hier een eerste aanzet voor geven’ vertelt Marjolein van Gorp, decaan havo en vwo.

Tijdens de muzikale theatervoorstelling ‘Life Goals’ en de bijbehorende creatieve workshops (“Dromen” en “Doen’) zoomden de acteurs en begeleiders van Golden Cage in op de toekomstdromen van de leerlingen. ‘Hoe ziet jouw leven eruit over 20 jaar en wat ga je doen om dit te bereiken?’ Dit was de vraag waar leerlingen zelf een presentatie over maakten in de vorm van een tekening of een filmpje, met soms verrassende resultaten.

Zo denkt Thomas bijvoorbeeld aan een toekomst als plantenkapper en gaat Evelien voor juf op de basisschool. Sophie ziet wel iets in een Engelstalige communicatiefunctie, Camil droomt van een carrière als musicalacteur en andere leerlingen wilden graag een wereldreis maken. Dromen genoeg dus. Gelukkig maar. Nu eerst nog even dat diploma halen. Doen hoor!