Durendael derde bij Drone Cup Race!

Groep 7/8

Op dinsdag 1 juni streden zeven eerstejaars leerlingen van Durendael tegen zeven andere scholen uit Brabant tijdens de Drone Cup Race. Door de uitstekende stuurkunsten van Daan, Jonas, Lucas, Evert, Teun, Jayden en Niek behaalde Durendael de derde plaats.

Drone Cup race in beeld

Bekijk hier de hele wedstrijd op Durendael

Verrassing

In verband met corona konden leerlingen uit het basisonderwijs dit keer helaas niet aansluiten bij het project. ‘Normaalgesproken komen leerlingen uit groep 8 een aantal keer naar onze school om samen met onze eerstejaars te bouwen aan allerlei originele obstakels en met de drones te oefenen. Dit jaar was het tot het laatste moment een verrassing wat we precies gingen doen,‘ vertelt Kim Stork, techniekdocent op Durendael. ‘De organisatie heeft echt haar best gedaan om er toch een spannende wedstrijd van te maken. En natuurlijk ben ik superblij met dit mooie resultaat!’

Online editie

De Drone Cup race vond dit jaar volledig online plaats. Daags tevoren ontvingen de deelnemende scholen een mysterie box. Tijdens de start van de finale op 1 juni mochten de leerlingen de doos pas openen. Daarin zaten allerlei opdrachten die de deelnemers moesten uitvoeren met de drones. Hiermee konden zij punten behalen voor de snelste of de beste vlieger. De leerlingen filmden elkaar bij het uitvoeren van de opdrachten en stuurden de filmpjes door naar de organisatie. 

Van spijkerpoepen tot obstakels bouwen

In de voorafgaande quiz werden kennis van drones en vliegen maar ook het geduld van de leerlingen danig op de proef werd gesteld. ‘Kunnen we nu alsjeblieft gaan vliegen? ‘opperde Niek. Daarna kregen ze drie kwartier de tijd om alle opdrachten uit te voeren en filmpjes te maken. Spijkerpoepen met je drone in een bekertje, elkaar van de mat afvliegen, coronatesten met een drone, zelf een obstakel bouwen van pvc-buizen, hoeveel paperclips kunnen er aan een drone hangen? Gaandeweg kregen de leerlingen steeds meer behendigheid in het vliegen. Dit leverde uiteindelijk de derde plaats op, een hele mooie prestatie van onze leerlingen! 

Reacties van de leerlingen

Teun: ‘Ik heb me opgegeven voor de Drone Cup Race omdat ik het heel vet vind om te leren vliegen met een drone.’ Lucas: ‘Ik vind deze opdracht heel leuk (obstakel bouwen). Thuis ben ik ook veel bezig met lego en K’nex. En ik vind motortjes interessant.' Niek: ‘Ik wil zelf ook graag een drone kopen, daar ben ik nu voor aan het sparen. Andere leerling: ‘Ik denk dat op die andere school een docent alle vragen heeft voorgezegd, want ze waren echt niet makkelijk.’