De Award for young people presenteert: de EXPEDITIE

Wat heb jij afgelopen weekend gedaan? Wendy, Jasper, Rens, Denys, Karima en Ida kunnen zeggen dat ze het afsluitende onderdeel voor de award, de expeditie, met goed gevolg hebben afgesloten. Op vrijdagavond reed Arno Smet, docent LO op Durendael, met dit dappere zestal naar de Duitse Eifel. 

Arno: 'Na een leuke ontmoeting met andere awardgroep op camping Perlenau begon de expeditie de volgende dag in het eeuwenoude plaatsje Monschau. Backpacks op en gaan! De uitgestippelde route was onderdeel van de Eifelsteig. Een goed gemarkeerde route waar je onmogelijk op kunt verdwalen….oh nee, toch niet. Als je niet weet welke bordjes je moet volgen kun je prima verdwalen, zo werden de 17 km in een keer 24. En met een rugzak op je rug is dat beste en stuk. 

De overnachting van zaterdag op zondag vond plaats in Hammer. Alleen een klein probleem, de camping terplaatse zat vol… en wat doe je dan als begeleider, dan kijk je nog eens goed op de kaart, welke huizen hebben een beetje een grote tuin, oefent wat zinnetjes in de auto op weg naar het uitgekozen adres en voor je het weet mag je in de voortuin van een zeer aardig Duits stel kamperen. Faith in humanity restored.

De laatste etappe van zondag met als eindpunt Einruhr was een eitje vergelijking met de dag ervoor. 9 km stond op het programma om de totale 25 km te behalen. De groep bleek de smaak te pakken te hebben en liepen in een recordtempo naar de eindstreep. 

Het doel, om enerzijds plezier te hebben en anderzijds je grenzen te verleggen, is ruimschoots gehaald. Knap werk!'