Brend, Evert, Teun, Tijn, Sander, Paul, Luuk en Joep winnen Omega Cup

Tijdens drie avonden in maart streden zeven teams met leerlingen van Durendael om de eerste plek in het allround game toernooi ‘Omega Cup’. Uiteindelijk kwam team 4, For Volt, het team van captain Mark Laanbroek, als winnaar uit de bus. Brend, Evert, Teun, Tijn, Sander, Paul, Luuk en Joep winnen hiermee waardebonnen voor games of accessoires.

De einduitslag:

1.    team 4 met 25000 punten
2.    team 6 met 20250 punten
3.    team 2 met 18500 punten
4.    team 1 met 17750 punten
5.    team 3 met 14750 punten
6.    team 5 met 10250 punten
7.    team 7 met 10000 punten

Dat gamen populair is onder de jeugd, bleek maar weer toen de beschikbare plaatsen in no time allemaal bezet waren. Op 17 maart startten de gelukkigen met het bekende spel Fortnite, gevolgd door Rocket League (23 maart) en Minecraft (30 maart). Vanwege de coronamaatregelen vonden alle game-avonden online plaats.

Teamcaptain Mark Laanbroek (docent Engels) van For Volt is enthousiast over het idee achter de Omega Cup. ‘Normaalgesproken komen eerstejaars leerlingen g/t niet zo nel in contact met een derde- of vierde jaars havo. De chemie in mijn team was bijzonder goed. Ik zag een leuke band ontstaan tussen leerlingen van verschillende leeftijden en afdelingen door hun gezamenlijke passie voor het gamen. 

We hebben alle rondes van Rocket League gewonnen en zelfs 2 Victory Royals behaald op Fortnite! Ik vond  het erg leuk om mijn team te mogen coachen. Ze vragen me nog regelmatig of ik een potje tegen hen wil spelen.’ 

Ook teamcaptain Imke Hoevenaars (docent BLACK) was onder de indruk van het fanatisme en de saamhorigheid onder de teams. ‘Op een gegeven moment stond ons team met 11-0 achter. Maar ze bleven elkaar aanmoedigen. Het waren sportieve en competitieve avonden.’ 

De Omega Cup werd georganiseerd door de Buiten Les Activiteiten Commissie van  Durendael (BLACK) in samenwerking met stichting Rubii GG.