18 maart: update maatregelen

Beste leerlingen en ouders/verzorgers,

Bij deze weer wat informatie van 2College Durendael. Vandaag sta ik stil bij een paar zaken die nu extra aandacht krijgen.

Eindexamenleerlingen

Gisterenmiddag hoorden we rond 15.00 uur via de media wat de minister had besloten met betrekking tot de eindexamens. Als je zelf eindexamenleerling bent of een zoon of dochter hebt die eindexamen doet, dan heb je die informatie waarschijnlijk al gehoord of gelezen. Uiteraard hebben wij de informatie heel goed tot ons genomen en vervolgens zijn we aan de slag gegaan met die zaken die als eerste opgepakt moeten worden: het afnemen van de schoolexamens. De stand van zaken is vanmiddag gecommuniceerd met onze eindexamenleerlingen, hun ouders, verzorgers en onze collega's. In algemene zin kan ik jullie zeggen dat we volgende week, onder de vereiste veilige omstandigheden, de schoolexamens op school zullen afnemen. Voor mondelinge examens is er de mogelijkheid om dit op afstand te doen, maar ook die examens zijn op school onder de bekende voorwaarden mogelijk.

Onderwijs op afstand

Gisteren meldde ik u ook, dat we druk bezig zijn met een structuur waarbinnen we vanaf volgende week maandag binnen de vakken gaan werken (Teams en Magister). Veel collega's zijn buiten die structuur al druk bezig en hebben contact met de leerlingen, maar we weten ook dat dit nog niet overal in gelijke mate gebeurt. Neem van mij aan dat ieder van ons op zoek is naar een manier waarop dat kan en verantwoord is. In algemene zin kan ik zeggen dat er veel bijzondere dingen gebeuren, die ook bijdragen aan ons onderwijs nu, maar ook aan ons onderwijs van de toekomst. Wat ook opvalt, is dat veel leerlingen graag aan de slag willen. Als we de opzet van volgende week op orde hebben, zullen we jullie natuurlijk informeren.

Tot slot, binnen de school heb ik al vaak de woorden “het zijn bijzondere tijden” gebruikt. “Bijzonder” omdat het voor veel mensen, onzekerheid en/of bezorgdheid over hun gezondheid met zich meebrengt. “Bijzonder”, omdat er veel mensen zich zorgen maken over hun baan, hun bedrijf en daarmee over hun toekomst. “Bijzonder” is het zeker ook voor de leerlingen, omdat het hen lastig in te schatten is, wat dit voor hen op de korte en lange termijn betekent. Ik denk dat het aan ouders, verzorgers en aan ons onderwijsmensen is hen gerust te stellen en hen te laten weten dat wij hen zo goed mogelijk zullen begeleiden om door deze “bijzondere” tijd te komen