Leon Spaan benoemd tot rector van 2College

De benoeming van Leon Spaan is tot stand gekomen in overleg met de directie van 2College, de medezeggenschapsraad en de raad van advies van de school.

Dhr. Spaan startte zijn onderwijsloopbaan in 1988 als docent scheikunde en biologie, onder andere op de Stefanus Mavo en het Cobbenhagencollege in Tilburg. In april 2000 werd hij lid van de centrale directie van het Mill Hill College in Goirle. Vanaf januari 2006 is hij rector van het Jacob-Roelandslyceum in Boxtel. Sinds november 2009 is Leon Spaan algemeen directeur en rector van OMO Scholengroep Boxtel, waar naast het Jacob-Roelandslyceum, ook het Baanderherencollege vmbo en Baanderherencollege pro onder vallen.

De nieuwe rector studeerde scheikunde en biologie aan het Mollerinstituut en MO-B scheikunde aan de Fontys Hogescholen. Aan de Rijksuniversiteit Utrecht, faculteit chemie, studeerde hij in 1995 af in de richting chemiedidactiek met als bijvak beleid en management. Naast zijn werk heeft hij meerdere opleidingen en cursussen gevolgd, onder meer op het gebied van management, psychologie, financiën, ICT en onderwijs, kwaliteits- en arbobeleid.

Momenteel is hij ook vicevoorzitter van het bestuur van het Samenwerkingsverband Passend Onderwijs De Meijerij in ‘s-Hertogenbosch en lid van de raad van toezicht van Stichting Signum, een bestuur voor primair onderwijs.

Leon Spaan is 54 jaar, geboren in Udenhout. Hij is gehuwd, heeft twee kinderen en woont in Biezenmortel.