Kunskapsskolan Partnerschool

2College Ruivenmavo is in 2017 gestart met gepersonaliseerd leren volgens het Zweedse concept van Kunskapsskolan en is sinds 2022 de vijfde Kunskapsskolan Partnerschool in Nederland. Toetreden tot de community van partnerscholen betekent dat 2College Ruivenmavo het zogeheten KED Framework (het internationale Kunskapsskolan onderwijs-, kwaliteits- en organisatiemodel) als uitgangspunt voor de gehele school hanteert. Het predicaat Kunskapsskolan Partnerschool betekent dat de Ruivenmavo voldoet aan alle kwaliteitscriteria die in dit Framework beschreven staan. 

Gepersonaliseerd onderwijs gaat er vanuit dat elke leerling uniek is, met eigen ambities en talenten. Het onderwijs is leerdoelgericht en om de leerlingen heen georganiseerd, met letterlijk voor elke individuele leerling voldoende aandacht. Zodra leerlingen eraan toe zijn, mogen zij zelf de regie pakken over hun eigen leerproces en -programma. Hiermee worden vaardigheden als verantwoordelijkheid nemen, plannen, samenwerken en doelgericht werken aangeleerd. Leerlingen nemen hierdoor meer mee vanuit de school dan de uiteindelijke exameneisen van hen verlangen, zodat hun opleiding ook maximaal aansluit bij de wereld van overmorgen. 

Meer weten over 2College Ruivenmavo als Kunskapsskolan Partnerschool? Lees dan het interview met de schoolleiding van de school, een leerling en een ouder.  

Kunskapsskolan Nederland

Ons onderwijs is geïnspireerd op het Zweedse concept Kunskapsskolan. Kunskapsskolan Nederland (https://kunskapsskolan.nl/) ondersteunt scholen voor voortgezet en primair onderwijs die van gepersonaliseerd leren ‘het nieuwe normaal’ willen maken. Wij werken nauw samen met deze organisatie, die niet alleen scholing voor onze docenten verzorgt en hen ondersteuning geeft bij het doceren en zelf leren, maar ook de leerdoelen zoals ze zijn vastgesteld door het ministerie in de juiste structuur in de Learning Portal opneemt.

Meer weten over Kunskapsskolan en het initiatief rondom Partnerscholen? Hier lees je alles over de Community. 

Meer weten over onze reis tot Partnerschool? Hier vind je een podcast waarin onze vestigingsdirecteur meer vertelt.