HAVO Stamgroep op 2College Ruivenmavo

2College gaat haar (toekomstige) leerlingen nog beter  bedienen. Ons inspirerende onderwijspalet wordt uitgebreid zodat meer leerlingen de juiste keuze kunnen maken en kansen kunnen krijgen.

Gepersonaliseerd onderwijs is één van de vormen die bij de ambitie van 2College past. 2College wil zorgen dat voor alle leerlingen die voor GPL (gepersonaliseerd leren) onderwijs kiezen dit ook mogelijk is. Dit jaar kunnen leerlingen met een vmbo advies GPL onderwijs genieten op 2C Ruivenmavo. Leerlingen die een havo of vwo advies hebben kunnen op 2C Cobbenhagenlyceum terecht.

De afgelopen jaren zien wij dat er steeds meer leerlingen in gemengd mavo – havo advies krijgen en kiezen voor gepersonaliseerd onderwijs. Deze leerlingen kunnen niet geplaatst worden op het Cobbenhagenlyceum en op de Ruivenmavo wordt uitsluitend mavo onderwijs verzorgd. Onze ambitie is dat alle leerlingen veel keuzes en kansen hebben!

Daarom heeft 2College besloten dat de Ruivenmavo in 2021-2022 start met een havo stamgroep. In deze stamgroep start je direct op havo niveau met als doel om na 2 jaar over te stappen naar de havo. Vanaf schooljaar 2023-2024 is er zelfs een 3-jarig programma, dat is de volledige onderbouw havo. De doelgroep bestaat uit leerlingen met een gemengd t/havo advies of hoger die voor gepersonaliseerd onderwijs kiezen en direct willen starten op een havo niveau.

Iedere leerling werkt samen met zijn coach en ouders aan een persoonlijke leerroute. Na twee (en volgend schooljaar drie) jaar zitten alle leerlingen op het juiste pad voor de toekomst! Onze docenten zijn enorm enthousiast om de mogelijkheden te ontdekken van deze samenwerking. Doen jullie mee?

Ontdek op Ruivenmavo!

Wilt u meer informatie over onze ambities kijk dan op www.2college.nl;
of neem contact op met teamleider van Ruivenmavo Bram Paulissen (Paulissen.B@verwijder-dit.2college.nl)