KED: jouw persoonlijke leerplan

Wat dacht je van zelf je lesrooster invullen? Geen gestress meer voor toetsen en nooit meer blijven zitten? Geen huiswerk als je op school lekker doorwerkt? Op de Ruivenmavo kan het. Ons onderwijs is geïnspireerd op het Zweedse Kunskapsskolan. Afgekort noemen wij het KED (Kunskapsskolan Education). KED maakt het mogelijk om op je eigen tempo en niveau je diploma te halen. Besteed je graag wat meer tijd aan wiskunde? Of kun je Engels wel op havo-niveau? Hier heb je de mogelijkheid om zelf invloed uit te oefenen op je lesrooster. Onder begeleiding van een deskundige maak je een persoonlijk leerplan dat is afgestemd op jouw leerdoelen. 

Hoe werkt het?
Je maakt geen oefeningen uit een boek, maar logt in met je laptop op een online learning portal. Hierin vind je de leerdoelen en de leerstof op verschillende niveaus en kun je aan opdrachten werken. Ook kun je er informatie opzoeken of aantekeningen, filmpjes of mindmaps maken. Bij KED kun je naast werken op de laptop ook een lezing, een labsessie, een seminar of een communicatiesessie bezoeken. Je werkt in een stamgroep van ongeveer twintig leerlingen onder begeleiding van een coach. De coach helpt je bij je planning en kijkt mee naar je resultaten. Je start elke dag in de stamgroep. Daarna kun je op je eigen tempo en niveau aan je leerdoelen werken.

Wat zijn de voordelen voor jou?
2College Ruivenmavo in Berkel-Enschot is een kleine school. Je zult je er snel thuisvoelen omdat je met een klein team van leerkrachten te maken hebt. De deuren van de schoolleiding staan vaak voor je open. KED biedt jou volop kansen om het maximale uit je schoolcarrière te halen. Je voert individuele gesprekken met je coach en stelt samen een persoonlijk leerplan op, zodat het onderwijs helemaal is afgestemd op jouw leervragen. Ons uitgangspunt is dat je minstens een vmbo-gt diploma haalt. Maar misschien sluit jij sommige vakken wel op havo-niveau af. Ook kun je bij vakken waar je goed in bent, versnellen.

Veel te beleven
Op onze school is altijd iets te beleven. Je gaat op introductiekamp, maakt excursies die bij bepaalde vakken horen en in de derde klas krijg je de kans om een reis naar het buitenland te maken. Tijdens een schooljaar worden er sportmiddagen georganiseerd maar kun je ook je talenten ontwikkelen tijdens de Persoonlijk Talent lessen. Je sluit je schoolcarrière af met een groots galadiner, een uitstapje en natuurlijk een supergezellige diploma-uitreiking.