Aanmelden uitwisseling Jade

Uitwisseling Jade

Beste ouders/verzorgers,

We willen u graag informeren over een uitwisselingsmogelijkheid voor de leerlingen van KED 22. In november 2023 organiseren we een uitwisseling naar Jade, Duitsland, waaraan 24 leerlingen de kans krijgen om deel te nemen.

Deze uitwisseling biedt uw kind de mogelijkheid om nieuwe culturen en nieuwe vrienden te leren kennen en tegelijkertijd hun taalvaardigheid Duits te verbeteren. Het is een waardevolle ervaring die bijdraagt aan de persoonlijke ontwikkeling van de leerlingen. Als uw kind geïnteresseerd is om deel te nemen aan deze uitwisseling, kan hij/zij zich nu opgeven. Helaas is het aantal beschikbare plaatsen beperkt; daarom gaan wij bij overintekening loten.

Tijdens de uitwisseling verblijven de leerlingen in gastgezinnen. Dit biedt een unieke kans om de Duitse cultuur van dichtbij te ervaren en vriendschappen te sluiten met leeftijdsgenoten uit Jade. We begrijpen dat sommige leerlingen zich prettiger voelen bij een bekende, daarom kunnen ze zich ook als tweetal opgeven om samen in een gastgezin te verblijven. We kunnen nog niet garanderen dat het opgegeven tweetal ook samen in een gastgezin verblijft, wel zullen zij zeker samen met iemand van Ruivenmavo geplaatst worden.

Tijdens het tweede deel van de uitwisseling, in maart 2024, ontvangen we leerlingen uit Jade; ook zij verblijven in gastgezinnen bij de leerlingen die in het eerste deel hebben deelgenomen. Dit is een geweldige gelegenheid voor uw gezin om internationale gasten te verwelkomen en ze de Nederlandse cultuur te laten ervaren.

De uitwisseling wordt grotendeels gesubsidieerd. Voor deelname vragen wij een eenmalige verhoging van de vrijwillige ouderbijdrage van €50,-.

We hopen dat u enthousiast bent over deze uitwisselingsmogelijkheid en dat u uw kind aanmoedigt om deel te nemen. Het is een kans die hen waardevolle ervaringen zal bieden. Mocht u nog vragen hebben of meer informatie nodig hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Let op!
Als u uw kind aanmeldt gaat u met de volgende punten akkoord: 
- Uw kind verblijft in een gastgezin in Duitsland;
- U ontvangt twee Duitse leerlingen bij u in huis tijdens het tegenbezoek in maart;
- U bent bereid tot betaling van de vrijwillige ouderbijdrage van 50 euro.

Als u uw kind wilt laten deelnemen aan de uitwisseling, vragen wij u vriendelijk om uw kind zo snel mogelijk op te geven . Houd er rekening mee dat we gaan loten als er meer aanmeldingen zijn dan de beschikbare plaatsen. Schrijf je nu in via de button bovenaan de pagina of scan de QR-code bovenaan de brief.

Met vriendelijke groet,

Evy van Dongen
Internationalisering coördinator Ruivenmavo