Update 10 april 2020

Beste leerlingen, geachte ouders.

Inmiddels zijn we al weer 4 weken verder sinds de scholen gesloten zijn. Het is lente geworden, prachtig weer en Pasen staat voor de deur. Toch is het in alles anders dan normaal.
Een groot compliment is zeker op zijn plaats voor iedereen die zich heeft aangepast aan deze bijzondere situatie. Het is niet gemakkelijk om de hele dag naar een scherm te moeten kijken en om onderwijs te geven of te volgen wanneer je niet rechtstreeks met elkaar kunt communiceren. Er wordt van iedereen veel gevraagd. We ervaren zelf ook dat het veel meer energie kost dan in de gewone situatie. Het is dus goed dat we nu een lang weekend hebben.

Terecht maken veel ouders zich zorgen of hun kind wel voldoende leert en of er geen achterstanden omstaan, die lastig in te halen zijn. Veel leerlingen en ouders vragen zich af hoe het met de overgang naar volgend schooljaar zal gaan, zeker nu het voor de examenkandidaten allemaal geregeld lijkt. Helaas kunnen we nog steeds niet meer duidelijkheid bieden dan wat we de vorig keer hierover geschreven hebben. In alle gevallen mogen de leerlingen niet de dupe worden van dit Coronatijdperk. Er komt een regeling die in redelijkheid en billijkheid het beste met de leerling voor zal hebben. Ouders en leerlingen krijgen hierin een belangrijke inbreng. Zoals jullie inmiddels gewend zijn zullen we hierover communiceren wanneer de regeling duidelijk is.

De komende weken zal er waarschijnlijk ook meer duidelijkheid komen hoe het verloop van dit schooljaar er uit zal komen te zien. Wat ook de beslissing vanuit het ministerie zal zijn, het zal in alle gevallen betekenen dat de laatste maanden van het schooljaar anders gaan verlopen dan gepland was.

Ik wens jullie een heel fijn weekend en mooie paasdagen
 

Ronald Verschuren
Vestigingsdirecteur 2College Cobbenhagenlyceum & Cobbenhagenmavo