Welkom op het Cobbenhagenlyceum

Stel je eens een school voor waar je op je eigen tempo en niveau mag leren. Waar je zelf invloed hebt op je lesrooster. En waar je daarnaast ook nog kunt kiezen uit talentlessen. Een school waar je veel Engels hoort en als je wilt, ook kunt spreken en waar je contacten kunt leggen met leerlingen uit andere Europese landen. Als je denkt dat zo’n school niet bestaat, heb je het mis. Op het 2College Cobbenhagenlyceum is dit mogelijk. 

Gepersonaliseerd leren en een maatwerkprogramma 
Op het Cobbenhagenlyceum is het leren afgestemd op de leerling. Dat wil zeggen dat je vanaf de brugklas een onderwijsprogramma volgt dat is afgestemd op jouw tempo en niveau.  
Kost het ene vak je meer moeite dan het andere? Of zoek je extra uitdaging? Kan het jou helpen om op een laptop te werken? Misschien heb je behoefte aan extra uitleg? Weet dan dat er veel mogelijk is.  
Wat je gaat leren staat vast, dat is namelijk de stof voor het eindexamenprogramma havo of vwo. Hoe je dat doet, bepaal je zelf, onder begeleiding van vakdocenten. Je kunt versneld examen doen in een aantal of alle vakken of op havo kiezen voor een aantal vakken op vwo-niveau. Als je hiervoor kiest verwachten we een hoge mate van verantwoordelijkheid en zelfstandigheid van de leerling, want je kiest dan echt je eigen route. 

De brugklas 
Kom je bij ons in de brugklas, dan krijg je geen klassenmentor meer, maar een persoonlijke coach. Een coachgroep bestaat uit 10 tot 15 leerlingen. Elke week heb je een individueel gesprek met je coach. Samen kijken jullie naar jouw leerdoelen en bepalen welke lessen je die week gaat volgen. Zo maken we samen een lesrooster op maat. 

Vele extra’s 
Houd je van techniek en van onderzoeken? En heb je vaak vernieuwende ideeën? Dan is het Technasium echt iets voor jou. In de vaklessen O&O (Onderzoeken en Ontwerpen) ga je met een groepje leerlingen aan de slag om een oplossing te vinden voor vraagstukken uit het bedrijfsleven of de overheid. Wil je meer met Engels en heb je belangstelling voor andere landen? Dan kun je vanaf de brugklas kiezen voor tweetalig onderwijs. Dit kan zowel op havo- als op vwo-niveau. Het Cobbenhagenlyceum is door het Nuffic erkend als junior- èn senior tto-school. En dan zijn er ook nog de Cobbenhagen Company of Drama, Cobbenhagen Sport, de Masterclass Kunst of een internationaal project. Genoeg te kiezen dus! 

Nieuws