Kies tweetalig onderwijs op het Cobbenhagenlyceum!

Er gaat een wereld voor je open

Er gaat geen dag voorbij of je hebt te maken met de Engelse taal. Of het nou tv, youtube of in games is, Engels kom je overal tegen. Steeds meer lessen worden op de hogescholen en universiteiten in het Engels gegeven en in het bedrijfsleven is Engels dé taal. Op de basisschool heb je een voorproefje gehad van Engels. Vind je het echt leuk om veel met Engels te doen, dan dagen wij je uit om je havo of vwo diploma met extra’s te halen. Je maakt kennis met andere mensen en culturen. Je leert wat belangrijk is voor jou en anderen en hoe je die kennis kunt delen. Zo ontdek je jouw talenten en de wereld waarin je die kunt toepassen. Je taalvaardigheid stelt je in staat te communiceren over landsgrenzen heen. Zo word jij een echte wereldburger!

Wat houdt TTO in?  

Het Cobbenhagenlyceum heeft een tweetalige afdeling. Dit betekent dat op zowel havo als het vwo een groot deel van de lessen in het Engels gegeven wordt. Je hoeft in het begin nog helemaal niet goed te zijn in Engels. Doordat je vanaf het eerste moment ondergedompeld wordt, leer je het Engels op een natuurlijke en vooral leuke manier. Tegen de kerstvakantie weet je niet beter dan dat je altijd al vloeiend was in deze taal. Maar tweetalig onderwijs (in het kort TTO) is zoveel meer dan alleen het Engels. 

Ben jij die wereldburger?

Een wereldburger is iemand die om anderen en om de wereld waarin hij of zij leeft geeft. Je onderneemt actie, je werkt samen met anderen en daardoor heb je een positieve invloed op de wereld  waarin je leeft. Op het Cobbenhagenlyceum wordt jij die zelfstandig denkende wereldburger.

Je krijgt als tto-leerling op het Cobbenhagenlyceum iets extra's aangeboden in de vorm van een uitgebreid internationaliseringsprogramma vol reizen en uitwisselingsprojecten, een Cambridge programma, dramalessen, gastsprekers, deelname aan nationale wedstrijden. Alles natuurlijk in het Engels. 

Als je straks heel goed de Engelse taal spreekt, is de kans groot dat je later in het buitenland of voor een internationaal bedrijf gaat werken. Het vak Cambridge Global Perspectives is gericht op de wereld om je heen. Hier leer je meer over cultuur en maak je contact met leerlingen in andere landen. Je doet projecten en bezoekt internationale bedrijven of krijgt les van een Engelssprekende gastspreker. Projecten duren meerdere dagen en dat betekent dat je bij ieder vak op de projectdagen met hetzelfde thema bezig bent. Daarnaast is er ook ruimte voor drama en theater

Het TTO op Cobbenhagenlyceum is door het Europees Platform officieel geaccrediteerd en voldoet aan alle eisen die worden gesteld aan inhoud en kwaliteit van de lessen. Je verlaat de school met een havo- of vwo- diploma en een Cambridge certificaat (onderbouw en bovenbouw) en IB-certificaat (bovenbouw). Dit zijn internationaal erkende Engelse diploma’s, waarmee jij welkom bent op buitenlandse universiteiten.

Ga jij deze uitdaging aan? 

Uitdagende doelen stellen, je grenzen verleggen en meer bereiken dan je ooit voor mogelijk had gehouden door je eigen harde werk, je doorzettingsvermogen, maar ook door de hulp van enthousiaste en betrokken docenten. Natuurlijk is het niet altijd even makkelijk om zoveel Engels te gebruiken, maar het went heel snel. Al snel zul je ontdekken dat je geweldig Engels spreekt en zelfs in het Engels denkt!

Persoonlijke ontwikkeling 

"Life is what I make of it" en ieder mens verdient een basis voor persoonlijke ontwikkeling, zelfkennis, zelfregulatie en bewustzijn van eigen verantwoordelijk en vertrouwen hebben in de eigen mogelijkheden (zelfvertrouwen). Dit vormt de basis voor een constructieve houding om eigenaarschap voor het eigen leren en leven te kunnen nemen.

Meer weten?

Kijk voor een volledig overzicht van de mogelijkheden op onze site onder het kopje "Groep 7/8".
Of neem contact op met de heer G. Goossens.