update 1 mei 2020

Beste leerlingen, geachte ouders.

Zoals jullie in het begin van de meivakantie waarschijnlijk wel vernomen hebben, zullen we de komende weken ( in elk geval tot 1 juni) onderwijs op afstand blijven verzorgen.
In maart werden we overvallen om het thuisonderwijs te moeten verzorgen en hebben we dat met vallen en opstaan voor elkaar gekregen. Inmiddels zijn leerlingen en docenten er al wat aan gewend, maar het blijft een noodoplossing die nooit het echte onderwijs kan vervangen. Met de ervaring die we hebben opgedaan in de eerste 5 weken zijn we gekomen tot een set afspraken om meer structuur aan te brengen en de leerlingen ook meer duidelijkheid te verschaffen, waar je wel en waar je niet vanuit kan gaan. Hieronder kun je doorklikken naar de opzet voor de komende weken. (geldt uiteraard niet voor de examenklassen)

                   klas 1 en 2
                   klas 3, 4 en 5

Maandag 4 mei start de school weer, maar op 5 mei is het Bevrijdingsdag en geven we geen les. De rest van de week worden de lessen verzorgd zoals in de bijlage is aangeven. Voor de examenkandidaten die nog zaken moeten inhalen is er een planning per leerling afgesproken. Over de herkansingen die gehouden worden in week 21 ( 18 t/m 22 mei) krijgen jullie later bericht.

We hebben het gevoel dat bij veel leerlingen het thuiswerken naar omstandigheden goed verloopt. Daarnaast zijn we erin geslaagd om alle leerlingen te voorzien van technische middelen om thuis te kunnen werken. Desondanks kunnen we ons voorstellen dat het niet bij alle gezinnen lukt om thuis te studeren. Dit kan natuurlijk vele oorzaken hebben. Mocht het niet lukken, neem dan contact met een van de teamleiders op. We gaan dan kijken of we voor een beperkte groep thuisonderwijs vanuit school kunnen organiseren.

Tot slot hebben we een extra bijlage bijgevoegd vanuit de GGD voor de leerlingen die deelnemen aan de ramadan met tips hoe je deze tijd goed door kunt komen.


Ronald Verschuren
Vestigingsdirecteur 2College Cobbenhagenlyceum & Cobbenhagenmavo