Dutch Technology Week voor cohort 18!

Op vrijdag 4 juni worden er voor alle leerlingen uit cohort 18 workshops aangeboden die leerlingen op school kunnen uitvoeren. Alle workshops staan in het teken van techniek. Ook zijn er nog veel leuke activiteiten die je thuis kunt uivoeren! Ga hiervoor naar de website https://www.dutchtechnologyweek.com/ 

Verschillende bedrijven stellen zelfs een beloning beschikbaar voor de beste of meest inspirerende uitvoering van de opdracht!

Korte omschrijving van de workshops

1. Maak thuis Bio-plastics - Leerlingen krijgen een instructiefilmpje om met huis tuin en keuken materialen met zetmeel uit aardappels bio-plastic te maken en te onderzoeken.

2. Het huis van de toekomst - De klas (of gedeelte hiervan) wordt gevraagd om te bedenken hoe het huis van de toekomst eruitziet en hierover een inspirerend filmpje of vlog maken. 

3. Bruggen bouwen - Bouw op school of thuis de langste en stevigste brug met alleen papier als bouwmateriaal. 

4. Bom Challenge - Kun jij samenwerken, onder tijdsdruk, de juiste antwoorden geven en aanwijzingen ontcijferen? Alleen dan maak je de Arduino Bom onschadelijk. 

Leerlingen kunnen deze week bij de natuurkundedocent aangeven voor welke workshop ze een voorkeur hebben. Wij hebben er zin in. Graag allemaal tot dan!

 

Update 7 juni: Het Brabants Dagblad schreef een stuk over de workshops.