Update eerste schoolweek

28-8-2020

Beste ouders en leerlingen,

De eerste week zit erop. Het was voor iedereen spannend hoe het zou verlopen, maar er was vooral opluchting we weer naar school mochten. 

De komende periode zullen we jullie op de hoogte houden hoe het gaat en wat we eventueel aanpassen om het onderwijs voor iedereen onder deze bijzondere omstandigheden zo prettig en veilig mogelijk te maken.

We merken dat iedereen er anders inzit en willen graag iedereen zichzelf kan blijven. Uiteraard dienen we ons wel te houden aan de richtlijnen van het RIVM.  (Het OMT geeft aan dat de 1.5meter regel tussen medewerkers onderling en medewerker - leerling de belangrijkste manier is om besmetting te voorkomen, naast hygiëne, ventilatie, testen en thuisblijven bij klachten. Het OMT heeft voor het VO mondkapjes niet verplicht, noch geadviseerd.) 

Blijf vooral nadenken en aangeven wat voor jou belangrijk is. Heb je hierbij hulp nodig, dan ben je van harte welkom.  Wanneer je ideeën hebt die voor anderen ook bruikbaar zijn, meld deze dan zodat we kunnen kijken of we die kunnen toepassen.
Nu we de eerste week achter de rug hebben is het nodig om enkele aanpassingen te doen:
-  Bij de ingang van de school komt een betere voorziening om handen te ontsmetten.
-  In de lokalen komt een apart tafeltje ( op de mavo is dat al geregeld) met handgel en doekjes.
-  De komende weken zal er op verschillende manieren het CO2-gehalte in de lokalen gemeten worden.
-  Op de mavo is het trappenhuis achter in het gebouw alleen toegankelijk voor personeel.
-  De wachtrij bij de catering op de mavo is aangepast.
-  Om de  lokalen zoveel mogelijk te luchten worden alle deuren ’s ochtends opengezet. Laat ’s avonds op de eerste en tweede verdieping de ramen open staan, zodat je in een fris lokaal kunt starten.
-  Overdag laten we de deuren van de lokalen open staan, zodat de leerlingen meteen naar binnen kunnen en er geen opstoppingen komen in de gangen. Docenten die het niet prettig vinden om door de drukke gangen te lopen, adviseren we even te wachten met naar de lokalen te gaan tot de leerlingen weer op hun plek zitten.

We hebben besloten om de Cobbenhagendag en de personeelsdag in oktober niet door te laten gaan, omdat het onder de huidige omstandigheden niet goed voelt. We hopen dat we aan het einde van het schooljaar deze activiteiten in kunnen halen en er dan een echt feest van te kunnen maken zonder alle beperkende maatregelen.

Een fijn weekend.


Ronald Verschuren