Welkom

2COLLEGE COBBENHAGENMAVO

Waar je kansen kunt grijpen

Een goede start
In het noorden van Tilburg staat de kleinste school voor mavo-onderwijs (vmbo-t). Hier vind je een enthousiast team van docenten en medewerkers die jou helpen je voor te bereiden op je toekomst. Die jou de beste kansen willen bieden voor een goede start in de maatschappij. En bij wie je snel en makkelijk kunt aankloppen voor hulp. Problemen pakken we aan en lossen we samen op. Met professionele ondersteuning van een speciale school-buurt medewerker. Wij zijn trots op onze multiculturele school, waar leerlingen respect hebben voor elkaar en met elkaar samenwerken. Wij hopen dan ook dat jij je snel thuis zult voelen bij ons.

Veel extra zorg en begeleiding
Iedereen is bij ons welkom om te leren. Verschillen op sociaal, economisch of cultureel gebied mogen geen reden zijn om dingen niet te doen. We bieden iedereen de kans om mee te doen. Het is aan jou om die kans te grijpen. Denk aan uitstapjes naar grote steden, museum- en theaterbezoek, maar ook filmavonden op school of ondersteuning in de thuissituatie. Naast het behalen van een diploma vinden wij het vooral belangrijk dat jij hier een gelukkige schooltijd hebt.  We bieden veel extra zorg en begeleiding en gaan daarbij soms een stapje verder dan andere scholen. Zorg op maat is voor ons de sleutel tot succes.

Sport en bewegen
Waar wij als school uniek in zijn, is dat je bij ons alle vakken kunt kiezen. Doe-vakken maken bijna de helft uit van je lesrooster. Bewegen is daarin een van de speerpunten. We hebben een eigen sportterrein achter de school dat volgend jaar nog verder uitgebreid wordt. En je kunt gebruik maken van het beachvolleybalveld. Wie meer wil met sport, kan kiezen voor het examenvak LO2. Je leert dan niet alleen gymlessen begeleiden, maar ook leiding geven en organiseren. Voor extra sportlessen kun je ook terecht bij Cobbenhagen Sport. Er is een wekelijks sportuur na school .

Persoonlijke ontwikkeling
Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen talenten heeft en helpen jou graag die te ontdekken. Daarom volg je in de onderbouw speciale talentlessen (JOT). De talentlessen zijn gekoppeld aan de Loopbaan- en Oriëntatiebegeleiding (LOB) op school door de mentor. Je gaat opdrachten doen die te maken hebben met verschillende thema’s, zoals kunst en cultuur, sport, natuur, gezondheid en techniek. Zo ontdek jij waar jij goed in bent.

VMBO GT/HAVO-advies? Wees ook welkom!

Heb je geen mavo-, maar een VMBO GT/HAVO-advies, dan ben je ook bij ons op de juiste plaats! Je hebt de voordelen van een kleine school en je kunt daarna – als het goed gaat – opstromen naar klas 2 van het lyceum. Het lyceum is onze directe 'buurman', dus die leer je in je eerste jaar bij ons ook al kennen!