Update 3 september 2021

Beste ouders/verzorgers/leerlingen,

Hopelijk hebben jullie ondanks enige coronabeperkingen kunnen genieten van jullie welverdiende vakantie. Dinsdag gaan we weer enthousiast aan de slag. 

Een nieuw schooljaar, een nieuwe uitdaging. We starten de eerste week met een aangepast programma, waarin kennismaking centraal staat. Jullie hebben hierover al informatie ontvangen en de leerlingen zullen dinsdag nog verdere info krijgen over de eerste week en de grote lijnen van het nieuwe schooljaar.

Rondom de coronamaatregelen in het voortgezet onderwijs zijn er geen veranderingen afgekondigd, dit betekent:
-  Bij klachten blijf je thuis en laat je je testen
-  Zorg voor voldoende hygiĆ«ne, zoals handenwassen en niezen in de elleboog
-  De 1,5 meter geldt niet voor leerlingen onderling maar nog wel richting personeel
-  Op de gangen zijn de mondkapjes nog verplicht
-  Voor de leerlingen zijn zelftesten beschikbaar bij de conciĆ«rge ( deze worden alleen verstrekt als ouders hier, via magister, toestemming voor hebben gegeven)
-  Hoewel het ventilatiesysteem op de Cobbenhagens voldoet aan de eisen, blijft regelmatig openzetten van ramen en deuren voor het verversen van lucht gedurende de lesdag gewenst  

Omdat alle lessen op school zijn, vervalt de mogelijkheid om onlinelessen te volgen. Wanneer je door ziekte thuis bent, moet je via een klasgenoot zorgen dat je bij blijft of kun je, wanneer je terug bent op school, aan je docent vragen wat je nog moet doen.

Indien een leerling besmet is gaan wij ervan uit dat de ouders de school hiervan in kennis stelt, zodat wij kunnen kijken welke maatregelen verder nodig zijn. Dit doen wij in overleg met de GGD.

Afgelopen week is er alweer druk gewerkt om de school klaar te maken om jullie te ontvangen. Wij hebben er erg veel zin in om weer te starten en jullie te kunnen begroeten. Nog een paar dagen van de zon genieten (eindelijk), dan gaan we starten en gaan we er een mooi jaar van maken.


Ronald Verschuren 
Vestigingsdirecteur 2College Cobbenhagenmavo en Cobbenhagenlyceum