Update 25 mei 2021

Beste leerlingen, geachte ouders

Maandag 31 mei mogen we weer alle leerlingen ontvangen op onze school. Gelukkig gaat de situatie ten aanzien van het aantal besmettingen in Nederland de goede kant op. Ook het aantal vaccinaties maakt dat de druk op de zorg aan het afnemen is. Natuurlijk zijn we er nog niet en is alertheid nog altijd geboden. Dit betekent o.a. dat leerlingen ten opzichte van personeel 1,5 meter afstand moeten houden en dat de mondkapjes in de gangen verplicht zijn. Leerlingen onderling hoeven geen afstand meer te houden. Wel adviseren we de leerlingen in de pauzes naar buiten te gaan. Als je klachten hebt, blijf je thuis en laat je je testen.

De lessen gaan volgens het bestaande rooster door. Let op dat de lokalen nog wat gewijzigd kunnen zijn ten opzichte van de huidige situatie. Nu alle lessen op school zijn, vervalt de mogelijkheid om onlinelessen te volgen. Wanneer je door ziekte thuis bent, moet je via een klasgenoot zorgen dat je bij blijft of kun je, wanneer je terug bent op school, aan je docent vragen wat je nog moet doen.

Wellicht heb je via de media begrepen dat alle leerlingen een zelftest kunnen doen. Dit klopt. 2College heeft ervoor gekozen dit onder de verantwoordelijk van de ouders te laten vallen. In magister kun je als ouder aangeven of een test met de leerling meegegeven mag worden. Als dat zo is, kan de leerling deze test zelf afhalen bij de conciƫrge (lyceum) of receptie (mavo), maximaal 2 per week.

Tot slot hopen we zo het jaar op een goede manier af te sluiten, waarbij we op het eind nog een aantal leuke dingen met de leerlingen kunnen ondernemen, zodat we met een goed gevoel de vakantie in kunnen gaan.


Met vriendelijke groet,

Ronald Verschuren
Vestigingsdirecteur 2College Cobbenhagenlyceum en -mavo