Opening Ouderkamer VO

Op de basisscholen in Tilburg-Noord is de ouderkamer al een belangrijk fenomeen.

De ouderkamer is een ruimte waar ouders bij elkaar kunnen komen, wanneer hun kinderen in de klas zitten. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd, van taallessen en computerlessen tot voorlichtingen.

Als pedagogisch school-buurtmedewerker van de Cobbenhagenmavo ben ik regelmatig op bezoek in deze ouderkamers om vragen van ouders te beantwoorden. Op deze manier heb ik mogen ervaren hoe belangrijk de ouderkamer is voor ouders. Ik vind het dan ook erg belangrijk dat er een plek is voor ouders van het voortgezet onderwijs waar zij terecht kunnen met vragen als; Welke school past bij mijn kind? Hoe werkt het op die nieuwe school? Help, mijn kind gaat puberen, wat moet ik doen? En nog veel meer…

Op maandag 14 januari is de ouderkamer VO officieel geopend door de wethouder Marcelle Hendrickx. Samen met vele ouders uit Tilburg-Noord en samenwerkingspartners als R-newt, GGD, de basisscholen, de gemeente, ContourdeTwern en de bibliotheek, hebben we geproost op een mooie start van de ouderkamer VO.

Samen ervaringen delen, samen antwoorden vinden op onze vragen, met als doel samen groeien.

De ouderkamer VO is voor ouders van leerlingen die op het voortgezet onderwijs zitten, niet alleen van leerlingen van de Cobbenhagen, maar van alle scholen in Tilburg. En natuurlijk voor de ouders met kinderen op de basisschool, die zich voor willen bereiden op het voortgezet onderwijs. U bent elke maandagochtend van 09.30 – 11.00 uur van harte welkom in de bibliotheek op het Wagnerplein. Ik zal daar dan elke maandag aanwezig zijn.

Contactpersoon; Joyce Wolfs, wolfs.j@verwijder-dit.2college.nl