Over 2College

2College is een scholengroep voor vmbo, havo en atheneum, met zes vestigingen in Tilburg, Oisterwijk en Berkel-Enschot. Zes scholen met dezelfde ambities, maar met allemaal een uniek eigen karakter. Hierdoor vormen we samen een breed onderwijspalet waarin er voor iedere leerling uit de regio een passende schoolkeuze is binnen 2College.

Wij bieden onze leerlingen een sterke basis om succesvol te zijn op school, in hun vervolgopleiding en in de samenleving. Dit doen we door een positieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van elke leerling. Onze leerlingen leren zelf verantwoordelijkheid te nemen en verantwoordelijk te zijn voor wat ze leren en hoe ze leren. 

In een samenleving is het belangrijk om diversiteiten te omarmen en andere opvattingen en culturen te leren kennen. Iedereen is anders en beschikt over andere kwaliteiten. Wij geloven dat je voor persoonlijke groei elkaar nodig hebt. Wij stimuleren daarom om de samenwerking op te zoeken en zo vanuit een breder inzicht naar de wereld te kijken. Dit doen we in een vertrouwde en inspirerende leer- en leefomgeving. Dit vormt de basis voor het thuisvoelen en het optimaal ontwikkelen van de leerlingen. 

We gaan te werk aan de hand van 2Meet 2Learn 2Grow. Onze drie onderwijskundige principes die richting geven aan hoe we met elkaar om willen gaan, hoe we met en van elkaar leren en hoe we samen willen groeien. 

Let's go 2College - 2Meet 2Learn 2Grow 

2College heeft gezamenlijk ongeveer 3400 leerlingen. 
Wil je meer weten over de unieke karakters van de scholen? Ga dan naar Onze scholen of bekijk de vestigingswebsites.