Activiteitenweek klas 1

In de activiteitenweek is klas 1 aan de slag gegaan met burgerschap. Dit begrip werd erg breed getrokken zodat er voor ieder wat wils was in deze gevarieerde week! 

De week werd afgetrapt met het wereldburgerfestival.  Elke klas deed een aantal workshops om zo de wereld om hen heen beter te leren kennen en begrijpen. 

In de rest van de week zijn we veel buiten de school geweest. Zo zijn alle klassen op bezoek geweest bij verschillende gebedshuizen in de stad. Ze hebben geleerd over de voedselbank en de speelgoedbank. Hoe komen deze goede doelen aan hun spullen en wie mag hier komen shoppen?

Maar ook hebben ze geleerd hoe er binnen onze stad beslissingen gemaakt worden in de gemeenteraad. Ze zijn zelfs in de raadzaal met elkaar in discussie gegaan over hoe ze de stad beter konden maken. 

Op woensdag is er geld opgehaald voor het goede doel : de speelgoedbank". Op Landgoed Sparrenhof werd er gerend en gezweet om zoveel mogelijk geld binnen te halen voor dit goede doel. 

Al met al een hele leuke week waarin er zeer veel verschillende soorten activiteiten aan de orde zijn gekomen, waardoor we hopen dat onze leerlingen nog betere burgers zijn geworden of zullen worden in de toekomst.