2College Jozefmavo

Aandacht voor de leerling!

2College Jozefmavo is een kleinschalige school voor vmbo gemengde en theoretische leerweg. U vindt ons in een modern nieuw gebouw aan de Sportweg in Tilburg. Voor ons is het belangrijk dat leerlingen zich thuis voelen op school, daarom hebben we korte lijnen met ouders en leerlingen. We hebben lessen van 60 minuten. Voor de leerlingen betekent dat minder vakken op een dag en minder leswisselingen. Maar ook dat docenten in de les meer tijd hebben om hen te begeleiden en vragen te beantwoorden.

Een inspirerende ontmoetingsplaats

School moet in onze ogen geen leerfabriek zijn, maar een plek waar leerlingen graag naar toe komen om zich verder te ontwikkelen. Een veilige haven, maar ook een inspirerende ontmoetingsplaats. Met boeiende lessen en docenten die de tijd nemen om te helpen. Iedereen krijgt een gelijke kans, daarbij kijken we naar wat nodig is. Voor de een is dat meer dan voor de ander. We hebben op school een duidelijke structuur en maken goede afspraken over wat er verwacht wordt. Door leerlingen medeverantwoordelijk te maken voor hun prestaties op school, leren we ze verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen leven.

Eigentijds onderwijs

Op de Jozefmavo werken we met zowel boeken als digitaal lesmateriaal. Leerlingen brengen zelf een laptop mee naar school. Ze kunnen gebruik maken van de leerpleinen, om samen te werken aan opdrachten en projecten. Hier kunnen leerlingen in hun eigen tempo aan de slag. Bij eigentijds onderwijs hoort ook aandacht voor gezondheid. Als je goede prestaties wilt leveren, is het belangrijk dat je gezond leeft. Energydranken zijn op school verboden. De Jozefmavo heeft een ‘Gezonde Kantine’ met een watertappunt in de aula.