Activiteitenweek klas 1

Vorige week had klas 1 een activiteitenweek met als thema "taal". Er werden verschillende activiteiten gedaan rondom dit thema en daarnaast zijn er verschillende sportactiviteiten gedaan. 

Op maandag zijn er diverse taalworkshops gedaan op school. Zo hebben de leerlingen kennisgemaakt met "Black out poetry", "spoken word" en kalligrafie. 

Op de vroege dinsdagmorgen vertrok een bus vol enthousiaste leerlingen naar "Geofort". Daar hebben door het doen van allerlei workshops veel geleerd over de aarde van nu en de toekomst van onze aarde. Ze leerden hoe satellieten werken, hebben nagedacht over hoe we ons voedsel kunnen maken in de toekomst en zijn met de lift naar de kern van de aarde geweest. 

De woensdag werd sportief begonnen op de Ireen Wüst schaatsbaan waar iedereen op zijn of haar eigen niveau heerlijk kon schaatsen. In de middag werden er op school door R-Newt verschillende workshops georganiseerd op school. Zo konden de leerlingen ervaren hoe het was op DJ te zijn, was er een voetbalwokshop, en werden er spelletjes gespeeld in de aula. 

Op de laatste twee dagen werd er een film gekeken, met een aantal opdrachten erbij. "Het Vechtmeisje" ging over de twaalfjarige Bo, die het lastig vindt dat haar ouders gaan scheiden. Dit gaat niet zonder problemen en ze ontdekt dat kickboksen een fijne afleiding is voor haar.

Ook werden er kerstkaarten gemaakt en geschreven voor het goede doel, of om thuis aan een speciaal iemand te geven. Er werden er taalspelletjes gespeeld met klasgenoten en in de LocHal werd een spannend Escape-spel gespeeld waarbij samenwerken erg belangrijk was. Op deze manier konden ze ontdekken hoe de bibliotheek precies werkt, zodat ze er hopelijk vaker terug gaan komen om leesboeken te lenen. 

Het was een hele leerzame en gevarieerde week, waar we met veel plezier aan terugdenken!