NIEUW: Media, Vormgeving en ICT

Het is moeilijk om je een wereld voor te stellen zonder computers, sociale media, games en smartphones, zeker nu! Als leerling valt daar veel in te ontdekken. Daarom vinden wij dat Media, Vormgeving en ICT een belangrijk onderdeel moet zijn van het onderwijs op 2College Ruivenmavo. Je leert hier hoe je video’s monteert, hoe je foto’s bewerkt, websites bouwt en apps maakt. Je hebt de kans om in een studio op te nemen en gebruik te maken van de mogelijkheden van 3D printen en ontwerpen. Ook kun je de nieuwste technieken ontdekken in het gebruik van smartphones, tablets en digitaal tekenen. 

Al in de onderbouw maken alle leerlingen kennis met MVI en digitale vaardigheden. In de bovenbouw is het mogelijk om te kiezen het profiel MVI en daar eindexamen in te doen als regulier mavo vak! Benieuwd wat je dan gaat doen? Het mooie van ons onderwijs is, dat je zelf de keuze maakt welke modules je graag wil doen!  

Een aantal keuzemodules 
Applicatieontwikkeling 
Digitale beveiliging 
Fotografie 
Game-design 
Innovatie & prototyping 
Licht, geluid en decor 
Netwerkbeheer 
Printmediaproductie 
Vormgeven & typografie 

Het volledige programma vind je op Media, Vormgeving en ICT - Stichting Platforms vmbo 

Weet jij al waar je heen wil? Met MVI in je profiel kun je alle kanten op. Van ICT medewerker tot mediavormgever en van appontwikkelaar tot evenemententechnicus. Een breed programma dat past bij onze visie op gepersonaliseerd onderwijs. 

In 2024 wordt de nieuwe leerweg gelanceerd. Dan is MVI een regulier eindexamenvak en kun je MVI kiezen als uitstroomprofiel. Als je je nu aanmeldt voor leerjaar 1 op de Ruivenmavo, ben jij misschien wel één van de eersten die examen doet in dit vak!  

2College Ruivenmavo ontdekt graag nieuwe mogelijkheden; we zijn dan ook blij dat we gekozen zijn als één van de twee pilotscholen in Nederland om het vak vorm te geven. Hiervoor worden wij gesubsidieerd in de aanschaf van materialen en het opleiden van docenten. Mede hierdoor verwachten wij een prachtig vak te kunnen neerzetten dat uitdagend, ontdekkend en vernieuwend is. En dat perfect aansluit op de toekomst van onze leerlingen! 

Meer weten?  

Kijk eens op de website van Sterk Beroeps Onderwijs 
Nieuwe leerweg - Sterk Beroepsonderwijs 

Het platform vmbo met meer informatie over MVI 

Media, Vormgeving en ICT - Stichting Platforms vmbo 

Of neem contact op met teamleider Bram Paulissen 

Paulissen.B@verwijder-dit.2college.nl