Lockdown! Wat gaan we doen?

Beste leerlingen, beste ouders/verzorgers, 

Vanaf maandag 20 december zijn helaas ook de middelbare scholen dicht voor fysiek onderwijs tot in ieder geval maandag 10 januari. De kerndirectie van 2College heeft besloten om in deze laatste week voor de kerstvakantie ook geen online lessen te geven. Wij zullen deze dagen o.a. gebruiken om voorbereidingen te treffen voor het online onderwijs dat eventueel zal plaatsvinden vanaf 10 januari. De ontwikkelingen zijn niet te voorspellen, het kabinet ziet het liefst dat PO en VO na de kerstvakantie weer opengaan. Op maandag 3 januari neemt het kabinet een besluit hierover en wij zullen u daarna uiteraard zo spoedig mogelijk weer informeren. 

Hieronder vindt u de planning voor de komende weken. 

Week 51 (20 december-24 december) 

Alle jaarlagen: 

De coaches hebben van maandag 20 december tot en met woensdag 22 december met elke leerling nog een coachgesprek. In dat gesprek is er ook even aandacht voor het welbevinden van de leerling (en de eventuele vragen die er bij de leerling leven) en voor het “klaar” zijn voor het volgen van online lessen vanaf maandag 10 januari. 

De vakdocenten berichten voor de verschillende jaarlagen in het desbetreffende kanaal in Teams waar de leerlingen naartoe werken tot 10 januari.  

De vakdocenten zijn in de laatste week voor de kerstvakantie online te bereiken voor vragen op de tijden zoals in de onderwijsplanning in de portal.   

De geplande examenvreestraining wordt uitgesteld en de kerstactiviteit in de stamgroepen van vrijdag 24 december komt helaas te vervallen. De school is op vrijdag 24 december gesloten. 

De school zal noodopvang verzorgen voor kinderen van ouders in cruciale beroepen. Zij kunnen zich maandagmorgen om 9.00 uur melden in de aula van de school. Er wordt voor opvang gezorgd gedurende deze schoolweek. 

Overzicht cruciale beroepen voor noodopvang | Coronavirus COVID-19 | Rijksoverheid.nl 

De school beraadt zich maandag over de opvang van “kwetsbare leerlingen” in de week voor kerst en vanaf 10 januari (mocht de school dan nog niet open zijn). 

KED21 en KED20: 


Alle leerlingen komen maandag 20 december om 10u00 naar school om hun kluisjes te legen en eventueel materialen op te halen. Daarna gaan de leerlingen meteen naar huis.  

KED19 en KED18:  


Alle leerlingen komen maandag 20 december om 11u00 naar school om hun kluisjes te legen en eventueel materialen op te halen. Daarna gaan de leerlingen meteen naar huis. 

Week 52 en week 1 
Kerstvakantie 

Op 4 januari (na de persconferentie op 3 januari) worden alle medewerkers, leerlingen en ouders/verzorgers weer geïnformeerd over de manier waarop we vanaf 10 januari gaan werken. 

Week 2 (10 januari – 15 januari) 


Online lessen of fysiek… 
In geval van online lessen zullen eventuele aanpassingen van de onderwijsplanning in de agenda’s in de portal worden geplaatst in week 1. 

Week 3 (17 januari – 21 januari) 


KED21 en KED20: 
De geplande Talentdag op 17 januari wordt wederom uitgesteld. Alle LOC-gesprekken vinden online plaats. 
 
KED19 en KED18: 
De PTA-week van 17 tot en met 21 januari vindt fysiek op school plaats conform het toetsrooster. (Online) inleveropdrachten die betrekking hebben op PTA (KED18 D&P) gaan gewoon door. 
 

Aanvullende informatie: sinds vrijdag 18 december weten we dat de examenregeling voor dit schooljaar is aangepast. Wij zullen deze wijziging nader bestuderen en de betrokkenen daar in een later stadium verder over informeren. 

 

Mocht u naar aanleiding van dit bericht nog vragen of opmerkingen hebben, neem dan contact op met één van de teamleiders, hoop.h@verwijder-dit.2college.nl  of paulissen.b@verwijder-dit.2college.nl

We vinden het uitermate vervelend dat we deze laatste week van het kalenderjaar wederom niet op gepaste wijze met onze leerlingen en met elkaar kunnen afronden. We wensen alle leerlingen en hun ouders/verzorgers ondanks de omstandigheden fijne kerstdagen en een voorspoedig 2022. 

 

Met vriendelijke groet, 
namens het team en de schoolleiding van 2College Ruivenmavo,