LevelUp game event

LevelUp!

Op 7 maart 2020 organiseren we, voor de tweede keer het event LevelUp! Het vindt wederom plaats in de LocHal, waar het fenomeen gamen van alle kanten wordt belicht en ook beleefd. Voor kinderen, jongeren en ouders en professionals.  

LevelUp kijkt naar gamen als een talent. Het is leuk, leerzaam, uitdagend en sociaal. Maar het is ook een talent dat bij extreem gedrag zorgwekkend kan zijn. Jongeren en professionals hebben ons gevraagd een event te organiseren waar beide kanten aan bod komen, en waar je kunt luisteren naar deskundige gamers en deskundige onderzoekers. Op deze middag bieden we een mix van kennis, mogelijkheden en spelen aan, rond het thema gamen. We prikkelen om met elkaar in gesprek te gaan, over waarom een game leuk is, maar ook over wat lastig is Ouders worden ook uitgedaagd nieuwsgierig te zijn naar een game en waarom hun kind het zo graag speelt. Vergelijk het met een andere hobby, zoals voetbal of muziek.

Bij online gamen denk je vaak aan wapens en geweld. Maar er zijn ook games waar de uitdaging zit in het ontrafelen van wetenschappelijke puzzels. Zo’n game is bijvoorbeeld Foldit. In dit spel loste in 2011 een groep online gamers in tien dagen een puzzel op waar wetenschappers al tien jaar mee bezig waren. De gamers wisten de structuur van een eiwit te ontrafelen dat tot een anti-aidsproteïne kan leiden. Daarmee zorgden ze voor een grote doorbraak in hiv-onderzoek. 
 
Door bezoekers bewust te maken van het feit dat gamen niet alleen gaat om Candy Crush, Fortnite, FIFA of League of legends maar dat hier forse maatschappelijke impact mee gemaakt kan worden, het verschil kan door gamen worden gemaakt.  
 
LevelUp is een ontmoetingsplek voor bewustwording, ontmoeting, inspiratie en informeel leren.