Winnaars dronecup

Winnaars obstakel bouwers drone cup finals

Op dinsdag 6 juni hebben we mee gedaan aan de drone cup finals in Tilburg.Voorafgaand kregen de leerlingen in klas 1 enkele weken les over drones bij het vak mediawijsheid.

Wat is de toekomst van drones, waar worden ze voor ingezet, wat voor soort drones zijn er en hoe maken drones nu en in de toekomst deel uit van ons leven.Vervolgens zijn leerlingen zelf gaan vliegen in de school, dit was nog niet zo makkelijk dan het leek. In ieder geval heeft iedere leerling eens kunnen proberen om met een drone te vliegen.

Uiteindelijk hebben we voor de drone cup finals een obstakel moeten bouwen. Het thema was smart city.  Bij de lessen techniek hebben leerlingen ideeën bedacht en gemaakt rondom dit thema. Hieraan werd ook het project zero trash gekoppeld. Het winnende obstakel werd er één waar bij drones afval verwerken. Dit werd vakkundig door leerlingen in een filmpje verantwoord en vooraf naar de jury gestuurd.

Tijdens de drone cup finals werden vertelde onze leerlingen Baruch, Bram, Mika (1C) en Julia en Nyne (1B) enthousiast over het ontwerp en wat voor hun het thema smart city betekent. Dat was voldoende om de eerste prijs te winnen!
Verder was Baruch uit klas 1C onze eerste dronepiloot tijdens deze finale dag waar verschillende scholen uit het hele land aan deelnamen. Baruch wist knap de voorronde door te komen maar strandde in de halve finale.

Tijdens de dag was er van alles te doen en werd duidelijk dat techniek toch best wel gaaf kan zijn. Ook liet bijvoorbeeld de ANWB hun drone zien en waren ook het HBO en MBO vertegenwoordigd. In de avond waren we terug te zien op Omroep Brabant en het NOS jeugdjournaal.

Volgend jaar gaan we uiteraard onze titel verdedigen!