Persbericht

Ook voor leerlingen valt er wat te kiezen!

Hoe zou de Nederlandse politiek eruit zien als jongeren het voor het zeggen hadden? Politieke partijen zijn maar wat benieuwd wat kinderen -toekomstige stemmers- vinden van hun programma.

Van maandag 1 maart tot en met vrijdag 12 maart 2021 organiseert de Jozefmavo daarom, naar aanleiding van de landelijke Tweede Kamer verkiezingen, weer eigen Scholierenverkiezingen. Elke leerling krijgt dit jaar een digitaal stembiljet, waarmee online gestemd mag worden op een échte politieke partij.

De uitslag van onze school en die van alle andere deelnemende scholen zal op dinsdag 16 maart omstreeks 17.00 uur worden bekendgemaakt tijdens een landelijke persconferentie. Daarna wordt de uitslag bekend gemaakt op www.scholierenverkiezingen.nl en op onze schoolwebsite www.2college.nl/jozefmavo  

Voor meer informatie over deze activiteit of heeft u nog vragen, mail dan naar Mathijs van Gestel (gestel.m@2college.nl)

Afdelingen

Onderbouw

In de onderbouw zitten 277 leerlingen verdeeld over 10 klassen. Meneer Timmermans is de teamleider en mevrouw Oreel de coördinator. 

 

Bovenbouw

In de bovenbouw zitten 304 leerlingen verdeeld over 12 klassen. Meneer Van Gestel is de teamleider en mevrouw Schoenmakers de coördinator.