Verhalen van onze leerlingen

Groep 7/8

Jari, Timme en Jasmijn startten dit jaar allemaal op de Jozefmavo. Zij lieten zich interviewen en vertelden hun belevingen op school. Een kleine tip van de sluier, klik op de link onderaan de pagina om het hele artikel te lezen (PDF).

"Een kleine school en de sfeer vond ik heel leuk.” Toch was het wel wennen, beaamt Jari, want op de basisschool had hij bijna geen huiswerk en nu wel. Wat hij tof vindt? “Dat we een eigen kluisje hebben! Daar kan alles in, mijn jas, mijn gymspullen, deo, mijn mondkapje. Veel beter dan op de basisschool, daar hadden we dat niet!”

Timme is heel blij dat zijn tweede keus zijn eerste is geworden: “Ik ben niet zo heel goed in plannen en hier werken we met de Follow Me. Dat is een agenda waarin je ook kunt plannen en dan kun je elke dag als je thuiskomt heel makkelijk zien wat je dan nog moet doen.”

Over brugles vertelt Jasmijn enthousiast: “Daar leer je elkaar beter kennen door allerlei opdrachten en spellen. En dan merk je dat sommige mensen heel anders zijn dan je eerst dacht. We doen daar echt bijzondere dingen, heel persoonlijk en we hebben altijd respect voor elkaar, dat is zo logisch, dat hoef je niet eens te leren!”