Uitslag scholingenverkiezingen

Als het aan leerlingen van het voortgezet onderwijs en studenten van het mbo ligt, zou de VVD de grootste partij bij de Tweede Kamerverkiezingen worden. De VVD bemachtigt 32 zetels op basis van 20,1% van de stemmen, gevolgd door D66 met 27 zetels op basis van 16,8% van de stemmen. GroenLinks sluit dit jaar de top drie met 15,4% van de stemmen en dus 24 zetels. 

Ook de Jozefmavo heeft haar leerlingen uitgedaagd om weer te gaan stemmen. Anders dan andere jaren werd er dit keer vanwege de corona-maatregelen wel digitaal gestemd, maar dat weerhield leerlingen er niet van om te stemmen.  

De grote winnaar op de Jozefmavo is net als landelijk de VVD, op de voet gevolgd door D66. In de top 5 vinden we achtereenvolgens ook nog GroenLinks, PVV en Partij voor de Dieren. In het bijgevoegde schema vindt u de fictieve zetelverdeling met het bijbehorende percentage van het totaal aantal stemmen dat uitgebracht is. 

Voor vragen en opmerkingen over deze activiteit, kunt u contact opnemen met Mathijs van Gestel, docent Maatschappijleer op 2College Jozefmavo (gestel.m@verwijder-dit.2college.nl

 

Afdelingen

Onderbouw

In de onderbouw zitten 277 leerlingen verdeeld over 10 klassen. Meneer Timmermans is de teamleider en mevrouw Oreel de co√∂rdinator. 

 

Bovenbouw

In de bovenbouw zitten 304 leerlingen verdeeld over 12 klassen. Meneer Van Gestel is de teamleider en mevrouw Schoenmakers de co√∂rdinator.