Scholierenverkiezingen Provinciale Staten op 2College Jozefmavo

Scholierenverkiezingen Provinciale Staten op 2College Jozefmavo

Van woensdag 13 maart tot en met dinsdag 19 maart 2019 organiseert ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat voor de 26e keer de landelijke Scholierenverkiezingen. Deze schaduwverkiezingen geven een indruk hoe de Nederlandse politiek eruit zou zien als jongeren het voor het zeggen hadden.
 

2College Jozefmavo zal op maandag 18 maart as. met alle leerlingen aan de scholierenverkiezingen deelnemen. De leerlingen ontvangen bij aankomst in het stemlokaal een stembiljet waarmee een stem kan worden uitgebracht. Een stembureau, bestaande uit leerlingen van de leerlingenraad en docenten maatschappijleer, ziet toe op het eerlijke verloop van de verkiezingen. Elke leerling krijgt één stembiljet uitgereikt.​
 

De uitslag van 2College Jozefmavo en die van alle andere deelnemende scholen zal op dinsdag 19 maart omstreeks 17.00 uur worden bekendgemaakt tijdens een feestelijke persconferentie. Daarna wordt de uitslag bekend gemaakt via de website www.scholierenverkiezingen.nl
 

Voor meer informatie over de verkiezingen op onze school:

2College Jozefmavo 

tav. Mathijs van Gestel, docent maatschappijleer
Sportweg 11
5037 AC Tilburg

0880232700

gestel.m@verwijder-dit.2college.nl 
 

Scholierenverkiezingen algemeen:

ProDemos 

tav. Bas Banning, projectleider Scholierenverkiezingen 

070 757 02 28

b.banning@verwijder-dit.prodemos.nl 
 

Afdelingen

Onderbouw

In de onderbouw zitten 277 leerlingen verdeeld over 10 klassen. Meneer Timmermans is de teamleider en mevrouw Oreel de coördinator. 

 

Bovenbouw

In de bovenbouw zitten 304 leerlingen verdeeld over 12 klassen. Meneer Van Gestel is de teamleider en mevrouw Van Oosterwijck de coördinator.