Open avond Jozefmavo druk en gezellig

Dinsdagavond 4 februari bezochten meer dan 500 leerlingen van groep 7 en 8 de Jozefmavo. Samen met de ouders, broertjes, zusjes, tante of opa kwamen ze op bezoek in onze moderne, mooie school aan de Sportweg. Het weer was gelukkig geen spelbreker, maar liefst 1200 bezoekers kwamen kennismaken met de Jozefmavo en het was heel druk en gezellig.

De leerlingen liepen kris kras door het gebouw, maakten kennis met leerlingen, docenten en allerlei vakken. Onze bezoekers vonden het maar wat leuk: sporten in de gymzaal, proefjes doen bij natuurkunde en scheikunde, ontdekken van nieuwe vakken als wiskunde of Duits. Er was werkelijk van alles te zien en te doen.
Veel leerlingen, die nu al op de Jozefmavo zitten, maakten aan de toekomstige brugklassers duidelijk wat ze op school leren en hoe ze dat doen. Er was veel informatie en er werden veel vragen gesteld. Vragen over de lessen, over laptopgebruik en natuurlijk ook over de begeleiding en hoe leuk de school is. Een andere vraag die ook vaak terugkwam, was de vraag hoeveel leerlingen we op de Jozefmavo kunnen aannemen. “Er is plaats voor 155 leerlingen in leerjaar 1 en de kans dat we moeten gaan loten is met dat aantal beschikbare plaatsen bijzonder klein.”

Veel van de groep 8 leerlingen die ons hebben bezocht, zien we graag terug op de meeloopmiddag/de snuffelmiddagen op woensdag 12 en 19 februari 2020 van 13.30 - 15.30 uur. Daar kunnen zich nog altijd leerlingen voor aanmelden. (Kijk op deze site bij groep 7/8!)

Het was een schitterende Open Avond. Wij bedanken niet alleen alle leerlingen en ouders en verzorgers die ons hebben bezocht, maar ook alle leerlingen en ouders die ons bij de Open Avond heel goed hebben geholpen.

Team Jozefmavo