Londengangers genoten van reis

Op vrijdag 6 maart, in het holst van de nacht, vertrokken zeventig leerlingen van klas 4 en twaalf begeleiders met een dubbeldekker richting Calais om daar via de Eurotunnel naar London te reizen. Het geluk was aan de kant van de reizigers, want niet alleen konden zij eerder de trein op, maar ook het weer werkte mee en trakteerden de Londengangers de hele dag op een stralend zonnetje. Van 8:30 tot 18:30 Engelse tijd zijn de leerlingen en begeleiders in groepen door de stad getrokken. Zij zagen daar vele bezienswaardigheden. Michel Verschuren (docent en medeorganisator) kijkt tevreden terug: “De leerlingen waren enthousiast en hebben zich goed vermaakt, wij kijken als school terug op geslaagde dag.”

Zo bezochten een aantal leerlingen de stadions van Chelsea en Wembley, het beroemde warenhuis Harrods werden door veel groepen bezocht en ook bekeken een groep leerlingen de mummies in het British Museum. Beroemde bezienswaardigheden, zoals Buckingham Palace en Tower Bridge werden vaak gefotografeerd. Natuurlijk mocht het traditionele shoppen niet ontbreken. Zo voor het eerst in een grote stad reizen met de metro werd wel door veel leerlingen als spannend gezien. Toch was men snel gewend en hield men netjes rechts op de roltrap.

Ook over de terugreis mocht niet geklaagd worden. De bus vertrok mooi op tijd naar Folkstone en om 23:00 Nederlandse tijd vertrok de trein terug naar het Europese vasteland. De bus reed veilig terug naar Tilburg om daar om 3:00 ’s nachts weer aan te komen.